3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Ahmet Kara'dan 'İnci Atölyesi'

Erdemli Lisesi Biyoloji Öğretmeni, Kişisel Gelişim Uzmanı Eğitimci Yazar Ahmet Kara, "İnci Atölyesi" adlı kişisel gelişim kitabıyla ikinci kez okurlarıyla buluştu.

Yeni kitabının tanıtımı için okuruyla bir araya gelen Kara, dünyada en önemli atölyenin insan gibi kıymetli bir varlığı yetiştiren aile olduğunu belirterek, "Eğitimli bireylerin yetişmesi için eğitimli anne ve babaların yetişmesi gerekir. Özellikle son günlerde anne ve babasını katleden çocuk haberleri gündemi meşgul ederken benim kitabımda vermeye çalıştığım mesajın önemi artıyor" dedi.

Toplumun temel taşı olan ailelerin en büyük mutluluk kaynağı ya da üzüntü sebebinin yetiştirdikleri veya yetiştiremedikleri çocukları olduğunu ifade eden Kara, "Canlıların büyük bir çoğunluğu etle kemikten oluşmuştur. İnsan denen varlık ise birkaç daha farklılığı içinde barındırır. Bu özellikler o bireyin erdemi olarak adlandırılabilir. Peki, nedir bu erdemler ? diye düşündüğümüzde karşımıza çıkan bazı değerleri işte bu kitabımda sıraladım" diye konuştu.

Her cevherin şekil alması için belli bir potada erimesi gerektiğinin altını çizen Kara, "Her eşyanın ona şeklini veren bir zanaatkar var ise insanın ham maddesi olan çocuk içinde iyi bir sanatçı kişiliği olan anne babaların onları eğitmesi gerekir. Bahçıvan gül tohumları ve gülistan hakkında bildiği kadar iyi goncalar yetiştirir. Geleceğimizin mutluluk kaynağı olan ciğerparelerimiz içinde insanın bedenen ve ruhen nasıl geliştikleri hakkında anne babalar yeterli bilgi sahibi olurlarsa güzide fidanlar meyveli ağaçlara dönüşeceklerdir. Unutmayalım ki, bahçesinde hoş kokulu meyveyi isteyen, o meyvenin ağacını yetiştirmelidir" şeklinde konuştu.

Kara, konuşmasının ardından okurları için kitaplarını imzaladı.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 17:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?