3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Ahmet Suna'nın fırçasından kadınlar

Ressam Ahmet Suna, 4. kişisel resim sergisiyle birlikte sanatseverlerin huzuruna çıktı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulan eserlerde kadın-erkek ilişkisinin yanı sıra dünyanın var oluşu ve yok oluşuna yönelik öyküler yer aldı.

Serginin açılışı kapsamında düzenlenen kokteyle MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO Meclis Başkanı İbrahim Kiper, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Çalışkan'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Yaklaşık 8 aylık bir çalışmanın ürünü olan sergiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan ressam Ahmet Suna, eserleriyle birlikte kadındaki ipeksi dokuyu hissettirmeye çalıştığının altını çizerek, çalışmalarında tavus kuşunun yanı sıra kadın figürlerinin yer almasının da bu amaca hizmet ettiğini vurguladı.

Suna, kadının güzelliğinin yanında savaşçılığıyla birlikte her zaman önde ve öncü olduğunu sanatsal bir üretimle hissettirmeye çalıştığını belirterek, tüm bunları da kendine has bir yorum olan gemi motifleriyle bütünleştirdiğini kaydetti. Söz konusu motifleri her zaman eserlerinde kullandığını, bunun da kendisine has bir ifade tarzı olduğunu dile getiren Ahmet Suna, aynı zamanda kullanmış olduğu coğrafi figürlerin kadının dünya üzerindeki yerini simgelediğini vurguladı.

Suna, "Bu tür çalışmalarda plastik değerlerle manevi değerleri yani gerçek değerleri birleştirmek çok zordur. Bu nedenle de sönük lekelerle oryantalist lekeleri birleştirmeye çalıştım resimlerimde. Şu anda sergide akrilik tekniğiyle yapılan toplam 21 eser yer alıyor. Eserlerimde bir sıra dışılık öne çıkıyor. Ben de sıra dışı olmayı genelde resimlerimde tercih ederim. Eğer enerjinizi dışarıda harcarsanız, o zaman resim üzerinde harcayacak enerjiniz de kalmıyor" dedi.

Çalışmalarında her öğenin gerçek hayatta bir karşılığı olduğunu belirten Suna, her eserinde bir yaşam öyküsü olduğunu ve insanın varoluşu ile yok oluşunu anlatan hikayelerin yanı sıra kadınlarla erkekler arasındaki ilişkileri de anlattığını söyledi.
Öte yandan ressam Ahmet Suna'nın tuval üzerine akrilik tekniğiyle yapılan çalışmalarından oluşan kişisel resim sergisinin, 22 Ekim 2008 tarihine kadar MTSO Sanat Galerisi'nde ziyarete açık kalacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 16:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?