2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

AIDS'li kadınla ilişkiye girenlere uyarı!

Mersin'de, geçtiğimiz günlerde polisin uluslararası fuhuş şebekesine yönelik düzenlediği operasyonda yakalanan ve AIDS virüsü taşıdığı ortaya çıkan Moldova uyruklu kadınla ilişkiye girenlerin sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri istendi.

Mersin polisinin geçtiğimiz ay, uluslararası fuhuş şebekesinin çökertilmesine yönelik il merkezi ve ilçelerde düzenlediği "Toros-33" adlı geniş çaplı operasyonda gözaltına alınan 18 bayan arasında yer alan Moldova uyruklu Victoria Sirbu'nun HIV (AIDS) virüsü taşıdığı ortaya çıktı.

4'ü yabancı uyruklu 18 kadının Zührevi ve Bulaşıcı Hastalıklar Tabipliği'nde yapılan muayene ve serolojik kan tetkiklerinde ise 14'ünde cinsel yolla bulaşan gonore (Bel soğukluğu) hastalığı tespit edildi. Hastalıklı çıkan kadınlar, tedavi için Mersin Deri ve Zührevi Hastalıklar Reviri'ne teslim edilirken, AIDS'li olduğu anlaşılan Moldova uyruklu Victoria Sirbu ise sınır dışı edildi.

Yetkililer, AIDS virüsü taşıdığı belirlenen ve İstanbul, Antalya gibi illerde de fuhuş yaptığı belirtilen Moldovalı kadınla ilişkiye girenlerin sağlık kuruluşuna başvurmalarını isterken, Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, "Vatandaşlarımızın bu tür ilişkilerden uzak durması, hem kendi sağlığı hem de toplum sağlığı açısından önem arz etmektedir" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 14:36:31
Güncelleme :20 Şubat 2008 Çarşamba 14:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşegül gümüş IP: 88.227.241.xxx Tarih : 24.02.2008 14:51:13

bu kadınla cinsel ilişkiye girenlerin vay haline acıyorum ama gereken şeyler yaptırsınlar