4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Aile İçi Temel Eğitim Programı' başladı

'AİLE İÇİ TEMEL EĞİTİM PROGRAMI' BOZYAZI'DA BAŞLADI

Bozyazı Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, topulumu oluşturan en temel yapı taşının aile olduğunu belirterek, aile ne kadar güçlü olursa toplumun da o kadar güçlü olacağını söyledi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Türkiye genelinde başlatılan 'Aile İçi Temel Eğitim Programı', Mersin'in Bozyazı ilçesinde uygulanmaya başladı. Bozyazı İlköğretim Okulu'nda başlatılan program, eğitim-öğretim yılı içerisinde haftalık periyotlar halinde uygulanacak. Programın amaç ve hedefinin, anne babaların temel çocuk yetiştirme becerileri konusunda eğitilmesi ve bu şekilde kendilerine daha fazla güvenen, etkin anne-baba olmaları ve daha iyi bir aile yaşamı sağlanması olarak belirtildi.

Toplumu oluşturan en temel ana yapı taşının aileler olduğunu, güçlü aile yapısının güçlü toplumları oluşturacağını ifade eden Bozyazı Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, “Eğer aile yapısı çürükse bir takım sıkıntılar doğar. Bugün birçok ülkede yaşandığı gibi bazı olaylar ve aile içi şiddet, huzursuzluktan kaynaklanmakta. Aile yapısından kaynaklanan durum devletin yapısına da yansıyor, toplum bozuluyor. Yani o toplumun çökmesine neden olan önemli unsurlardan bir tanesi de aile yapısının dağılmasıdır” dedi.

Türkiye'de bu tür olayların yaşanmaması, bir takım sıkıntıların aile içerisinde olmaması için bu tür programların uygulandığına dikkat çeken Sağlam, programa katılan velilere de seslenerek, “Eğitim-öğretim devam ettiği sürece program yürütülecek. Her hafta bir grubu programa dahil edeceğiz. Çocuğu olan her aileye ulaşmayı planlıyoruz. Her aile buraya davetlidir. Bunu bir eğitim olarak görmeyin. Sohbet toplantısı gibi değerlendirin. Bir birimizden öğreneceğimiz çok şey var” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 13:21:05
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 15:04:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?