5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Aileler engellisini saklıyor

AİLELER ENGELLİSİNİ SAKLIYOR

Erdemli Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Mustafa Yıldırım, halen bazı ailelerin toplumsal yapı gereği özürlülerini saklama eğilimi içinde olduğunu söyledi.

Yıldırım, Türk toplumunun yapısı gereği bazı ailelerin özürlülerini gizlemek ve saklamak eğilimi içinde olduğunu belirterek, “Özelliklede kırsalda yaşayan bazı aileler engellilerini dışarıya çıkarmıyorlar. Sosyal ortamdan uzak tutuyorlar. Eğitim öğretim zorunlu olduğu halde okula kaydettirmiyorlar. Bu toplumun yapısı ile ilgili bir olay. Basın yayın organlarında da takip ediyoruz. Engellisini özürlüsünü zincire vuranlar bile çıkabiliyor. Bu tür olaylarla da ne yazık ki karışlanılabiliyor” dedi.

İlçede ailelerin engellisine bilinçli yaklaşmasının sevindirici olduğunu ifade eden Yıldırım, “Önemli olan bireyi saklamak değil onu kazanmaktır. Bireyin özürlü olması ondan utanılması gerektiği anlamına gelmez. Bu hadise her bireyin başına gelebilir. Sizin başınıza gelmezse çocuklarınızın başına gelebilir. Bu saklanacak gizlenecek bir konu değildir. Eğer aileler çekindiklerini söylerse biz kendimiz engellimizin yanına gider, gerekli hizmeti veririz” diye konuştu.

Yıldırım, 1,5 yıl önce kurulan Erdemli RAM’ın her bireyi en az 2 defa olmak üzere bin 600 bireyin incelemeye aldığını dikkat çekerek, Erdemli’de ilk belirlemelere göre 650 engellinin bulunduğunun tespit edildiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 11:57:03
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 12:19:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?