5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

AK Parti'den 'usulsüzlük' iddiası!

AK Parti Mersin İl Başkanı Fatih Kısa, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) tarafından yasal olmayan yollardan fazla su parası tahakkuk ettirilerek haksız kazanç sağlanmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Konuyla ilgili olarak parti binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kısa, son ödeme tarihi ağustos ayı olan su faturalarında yüzde 54 ile yüzde 75 arasında zam yapıldığını tespit ettiklerine dikkat çekerek, zam konusunda ne Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, ne de MESKİ tarafından herhangi bir açıklamanın kamuoyuna yapılmadığının altını çizdi.

Kısa, "Böyle bir zam kararı olmadığına göre vatandaşın aleyhine olan bu durumu, hemen teşkilatımız tarafından araştırılmıştır. Bırakın zammı bilindiği gibi geçtiğimiz ay AK Parti'li meclis üyelerinin önerisiyle su ücretlerinin indirim konusu, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme gelmiş, ancak Belediye Başkanı Macit Özcan bizzat rica ederek; 'Arkadaşlar, ben Dünya Bankası'na kasım ayına kadar indirim yapmayacağıma dair söz verdim' demiştir" diye konuştu.

Kentteki su ücretlerinde indirim gündemi kasım ayına ertelenmesine karşın, bugün Türkiye'nin en pahalı suyunu içen illerden birinin de Mersin olduğunu kaydeden Kısa, tüm bu gelişmelerin ardından 2009 yılı Ağustos ayı faturalarının zamlı gelmesinin de düşündürücü olduğunu dile getirdi.

Konuyu araştırmak üzere AK Parti ArGe Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri'nin görevlendirildiğini anlatan Kısa, durumun MESKİ Genel Müdürlüğü'ne bildirildiğini ve kendilerine; suya zam yapılmadığını ancak endeksör programında hata olduğu yanıtı verildiğini söyledi. Fatih Kısa, belirtilen tarihlerdeki faturalarda suyun tonunun 2 TL yerine 3.5 TL ile çarpılarak fark ettirilmeden yüzde 75 daha fazla su parası tahakkuk edildiğini iddia etti.

Endeksör programının su ücretlerini neden 75 fazla hesaplayıp da eksik hesaplamadığı sorusunu gündeme taşıyan Kısa, MESKİ Genel Müdürlüğü'nün şu sorulara yanıt vermesini istedi; "Hatalar hep vatandaşın aleyhine mi yapılacak? Su faturasını son ödeme gününden önce ödeyen ve bankalara otomatik ödeme talimatı ile ödemiş olan vatandaşlarımızın durumu ne olacak? Bu yanlışlık nasıl düzeltilecek? Ağustos ayı için vatandaşa yeni faturamı gelecek?" Yapılan hatanın vatandaşın aleyhine olduğunu ve bu gelişmeleri de düşündürücü bulduklarını vurgulayan Kısa, AK Parti olarak konunun takipçisi olacaklarını ve gerekirse yargıya da başvurabileceklerini ifade etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 14:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?