2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Akar başkanlığa aday

22 Temmuz genel seçiminde CHP'nin Mersin 12. sıra milletvekili adayı olan Mehmet Faruk Akar, 12 Ocak'ta yapılacak CHP Mersin İl Kongresi'nde başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Parti binası önünde basın açıklaması yapan Akar'a, çok sayıda partili destek verdi. "İnadına CHP, inadına sol" sloganlarıyla karşılanan Akar, CHP Mersin İl Teşkilatı'nın yanı sıra parti genelinde ciddi bir değişime ihtiyaç olduğunu ifade etti.

12 Ocak'ta yapılacak kongrede fikirlerin rahat tartışılabildiği, demokrasinin özgürce kullanılabildiği, dışarıda kalan tüm insanların partiye toparlanabildiği bir yapılanmanın tekrar tesis edilebilmesi için aday olduğunu belirten Akar, uzunca bir süredir partide emeği geçen eski il başkanları, ilçe başkanları ve milletvekili adaylarıyla beraber parti tabanında yaptıkları çalışmalar neticesinde, partide ciddi bir huzursuzluk olduğunu gördüklerini vurguladı.

2004 yılından bu yana partide ciddi anlamda oy erozyonu yaşandığının altını çizen Akar, "Bir zamanlar CHP'nin kalesi olan ilçelerimiz ve merkezimizde gün geçtikçe yaşanan erozyondan dolayı biraz daha vatandaşımız CHP'den uzaklaşmaktadır. CHP'nin tekrar eski şaşaalı günlerine gelebilmesi, eski kalelerini
alabilmesi ve mevcut belediyelerimizin korunabilmesi için CHP'de ciddi bir değişikliğe ihtiyaç vardır. Bu geriye gidişin durdurulabilmesi için genel kurullarımız CHP için yeni bir miladın başlangıcı olacaktır" diye konuştu.

Kadın örgütlenmesi ve işçi örgütlenmesi olmayan bir partinin yaşamasının mümkün olamayacağına işaret eden Akar, "Köylerde insanlarla oturup kalkamayan, çiftçinin sorununu yerinde tespit edemeyen bir partinin yaşaması mümkün değildir. Türkiye'nin tüm kesimlerinin içerisinde açık açık tartışamadığı bir partinin yaşaması mümkün değildir. CHP, demokrasinin ve özgürlüklerin sonuna kadar kullanıldığı, insanların fikrinin hür ve serbestçe ifade edildiği bir kurum olacaktır. Eski günlerine mutlak suretle dönecektir. Bu güzel günler çok yakındır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 17:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?