5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Akaryakıt kaçakçılarına büyük darbe

Mersin'de, dünya çapında faaliyet gösteren bir petrol şirketinin antrepo tanklarında yapılan aramada, 4 bin 528 ton millileştirilmemiş akaryakıt ele geçirildi. 6 milyon 340 bin lira tutarındaki akaryakıtın, Türkiye'de 2008 yılı toplamında ele geçirilen akaryakıttan fazla olduğu bildirildi.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, düzenlediği basın toplantısında, akaryakıt kaçakçılığına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, Ataş Gümrük Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan bir petrol şirketince antrepo tanklarına alınması gereken fuel-oil'in millileştirme işlemine tabi tutulmadan milli tanka aktarıldığının tespit edilmesi üzerine, Emniyet Müdürlüğü koordinesinde komisyon oluşturularak uluslararası gözetim firması görevlisi survey ile birlikte ölçümler yapıldığını söyledi.

Yapılan ölçümler neticesinde, millileştirme işlemine tabi tutulmadan milli tanka aktarılan yaklaşık bin 500 ton 5 numara fuel-oil'in, milli tanktaki fuel-oil ile karıştırıldığının tespit edildiğini ifade eden Ekizer, bunun üzerine tankta bulunan ve niteliği değişen toplam 4 bin 528 ton akaryakıtın tamamına el konulduğunu bildirdi. Ekizer, olayla ilgili olarak tesis yetkilisi 2 kişi ile 4 görevli hakkında yasal işlem başlatıldığını belirtti.

Ele geçen kaçak akaryakıtın, Türkiye'de 2008 yılı toplamında yakalanan 3 bin 754 ton kaçak akaryakıttan çok daha fazla olduğuna dikkat çeken Ekizer, kaçak akaryakıtın piyasa değerinin ise 6 milyon 340 bin lira olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 14:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?