4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz ağaçlandırılıyor

AKDENİZ'DE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI

Mersin'in merkez Akdeniz Belediyesi tarafından ilçe sınırları içerisindeki ağaçlandırma çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Akdeniz Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, Park Bahçeler Müdürlüğü'nün 14 bin metrekarelik alan üzerine kurulu kendi fidanlığında ürettiği yüzlerce tür boylu ağaç, fidan, mevsimlik çiçek ve çalıların, parklar, kaldırım, refüj ve okullara ekim ve dikiminin gerçekleştirildiği belirtildi. Ekiplerin, son olarak Siteler Mahallesi'nde, üstü kapatılan su kanalının üzerine yapılan yaklaşık 600 metre uzunluğundaki geniş refüje, akçaağaç ve fırça çalısı ağaçları ektiği kaydedildi.

Son aylarda ilçede yoğun bir şekilde yeşillendirme çalışması yaptıklarını belirten Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Mersin'de ciddi bir betonlaşma ve hava kirliliği yaşandığını söyledi. Amaçlarının, betona karşı kentte kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak olduğunu ifade eden Türk, "Çocuklarımız ve gençlerimizin yeşilin hakim olduğu bir kentte yaşamalarını sağlamak görevimizdir. Bu nedenle Akdeniz'de ağaçlandırma çalışmalarına ayrı bir önem ve ağırlık veriyoruz. Ağaçlar, hava kirliliğine ve aşırı sıcaklara karşı önemli bir savunma mekanizmasıdır. Gerçekten de bir ülkedeki yeşil alan varlığı, o ülkenin kültürel, sosyal ve bilimsel anlamda gelişmişlik düzeyinin de önemli bir göstergesidir” dedi.

Vatandaşlardan her türlü yeşil varlıklarına sahip çıkmalarını ve korumalarını da isteyen Türk, ekiplerin, yeni yeşil alanlar oluşturmanın yanı sıra, iyileştirme çalışmalarına da devam ettiğini belirtti. Türk, periyodik bakımları titizlikle yürüten ekiplerin, ilçe genelindeki park, meydan, yeşil alan ve orta refüjlerde mevsimlik çiçek ekimiyle birlikte budama çalışmalarına da ağırlık verdiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2010 Salı 11:52:04
Güncelleme :20 Temmuz 2010 Salı 14:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?