4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz Belediye Meclisi toplandı

AKDENİZ'DEKİ 'MÜKERRER NUMARA' SORUNU

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz'e bağlanan beldelerdeki mükerrer cadde, sokak ve ev numaralarının yeniden düzenlenerek, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan; 'Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin güncelleneceği bildirildi.

Akdeniz Belediye Meclisi, '2010 Yılı Şubat Ayı Olağan Toplantısı'nı, Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün başkanlığında gerçekleştirdi. Belediye Konferans Salonu'nda yapılan oturumda Akdeniz Belediyesi'ne dahil olan; Dikilitaş, Karacailyas, Kazanlı, Huzurkent, Bahçeli, Bağcılar'da mükerrer sokak numaraları tespit edildiğine dikkat çekildi ve bu sorunun çözülmesi noktasında da Fazıl Türk tarafından gündeme getirilen önerge ele alındı.

TÜİK tarafından yürütülen; 'Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin temelini oluşturan; 'Ulusal Adres Veri Tabanı'na kaynaklık eden bilgilerin düzeltilmesi ve gereken güncellemelerin yapılmasını öngören önerge oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre; TÜİK tarafından kayıt altına alınan aksaklıkların giderilmesi yönünde, mükerrer sokak numaralarının başına ilave sayılar eklenerek, adreslerin güncelleneceği ve bu sorunun giderileceği kaydedildi.

Bir önceki meclis toplantısına ait birleşim tutanak özetinin okunmadan kabulü için yapılan oylamayla süren toplantıda; ardından imar ve çevre komisyonlarından gelen imar planı revizyonuyla ilgili raporlar görüşülerek değerlendirildi ve komisyonlara gönderilmesine oybirliğiyle karar verildi. Temenni ve öneriler bölümünde söz alan olmayınca, Akdeniz Belediyesi'nin bir sonraki meclis toplantısının 2 Mart 2010 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

AKDENİZ'DEKİ 'MÜKERRER NUMARA' SORUNU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 17:05:00
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 22:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?