4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz Belediye Meclisi toplandı

AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, ekonomik ve sosyal yönden zayıf olan ailelerin çocuklarının, nitelikli ve sürekli bir eğitim almaları ve eğitim yaşamlarını daha sağlıklı bir biçimde sürdürmeleri için Kültür ve Eğitim Evi açacak.

Akdeniz Belediye Meclisi, Eylül Ayı Olağan Toplantısını, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk başkanlığında yaptı. Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantı, yoklama ve bir önceki birleşime ait tutanak özetinin oylanmasıyla başladı. Ardından meclise sunulan önergeler okunarak üyelerce oylanıp gündeme alındı. İlk olarak, kadının ekonomik, sosyal ve kültürel hayata etkin katılımını sağlamak, kadın ve çocukların yaşadığı psikolojik sorunları araştırıp çözüm yol ve yöntemler geliştirmek, kadının statüsünü yükseltmek amacıyla kurulan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı 'Akdeniz Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'nin adının, 'Akdeniz Belediyesi İştar Kadın Danışmanlık Merkezi' olarak değiştirilmesine ilişkin önerge görüşüldü. İsim değişikliğiyle ilgili önerge, oylamaya sunularak üyelerin oy çokluğuyla kabul edildi.

Yoğun göç alan kentte, işsizliğin arttığı ve yaşam şartlarının her geçen gün daha da ağırlaştığı gerçeğinden hareketle yoksul çocuklar yararına da önemli bir adım atıldı. Meclis Toplantısında, sosyal ve ekonomik yönden zayıf ailelerin çocuklarının eğitimlerini daha ileri ve sağlıklı bir biçimde yapabilmelerine katkı sunmak amacıyla ve ilgili yasalarla, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı olarak 'Akdeniz Belediyesi Kültür ve Eğitim Evi' oluşturulmasına yönelik önerge de okunarak görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi. Direk oylamaya sunulan bu teklif de meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

TAŞINMAZLAR KİRAYA VERİLECEK

Meclis Toplantısında ayrıca, Başkan Türk'ün, gelirleri sınırlı ve ağır bir borç yükü altında olan belediyeye gelir sağlanmasına yönelik hazırladığı önerge de gündeme alındı. Türk'ün yol, meydan, park, yeşil alan, otopark, çocuk bahçesi ve benzeri hizmetlerde kullanılmak üzere Çilek Mahallesi 136. Cadde'de bulunan 11 bin 666 metrekare yüzölçümündeki boş alanın, 10 yıllığına kiraya verilmesi için belediye encümenine yetki verilmesi için hazırladığı önerge görüşülerek, kabulüne üyelerin oy birliğiyle karar verildi.

Öte yandan Başkan Türk'ün, kendisi ile birlikte 24 meclis üyesinin, Çukurova Belediyeler Birliği'nin 21-26 Ekim 2010 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Macaristan, Prag, Viyana ve Budapeşte'ye turizm, çevre, altyapı, kültürel ve tarihsel doku konularında fikir alışverişinde bulunmak ve ilişkileri geliştirmek üzere düzenleyeceği yurtdışı gezisine katılmasına dair önergenin gündeme alınması da üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.

AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 18:16:03
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 18:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?