5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Akdeniz Belediyesi batakta değil!

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, Akdeniz Belediyesi'nin borç batağı içinde olduğu iddiasının gerçek dışı olduğunu söyledi.

Yücesoy, yaptığı yazılı açıklamada, DTP'li meclis üyelerinin 'Akdeniz Belediyesi'nin 50 milyona yakın borcu olduğu' yönündeki açıklamalarını, kamuoyunu yanıltıcı ve seçimlere 9 gün kala manipülasyona yönelik bir açıklama olarak değerlendirdi.

"Akdeniz Belediyesi personelinin maaşları ödenmekte ve işçi ikramiyeleri de 5 yıldır bir program dahilinde düzenli olarak ödenmekte olup, esnaftan mal alımı gibi bir sıkıntımız yoktur. Park bahçeler ve temizlik şirketi işçilerine de maaşları ödenmiştir" diyen Yücesoy, 'Akdeniz Belediyesi'nde 5 yıldır hizmet yapılmamıştır' iddiasının da son derece komik olduğunu söyledi.

Gerek rutin hizmetlerde gerekse sosyal belediyecilik alanında yapılan çalışmaların ortada olduğunu ifade eden Yücesoy, "Hizmetlerimiz 5 yıldır aralıksız sürmektedir. 5 yıldır DTP'li meclis üyelerimizin aklı neredeymiş? Seçimlere 10 gün kala mı Akdeniz Belediyesi borç batağına saplanmış? Hizmeti görmeyecek kadar Akdeniz'e kör bakmamak gerek. Belediyemizin esnaf borçları ve vergi borçları toplamı 2-3 milyon civarında olup, bu miktar DTP'li meclis üyelerimizin mensubu olduğu partinin Akdeniz Belediyesi yönetimini bize devrettiğinden daha fazla değildir. Ancak biz, 2004 değerleriyle 4 milyon lirayı aşan borç karşısında, enkaz ve borç batağı edebiyatı yapmadık. Bu borcu en kısa zamanda ödeyecek şekilde, gelir kalemlerini artırıcı çalışmalar ortaya koyduk" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 21:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?