4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz Belediyesi çalışıyor

Mersin'en merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi, ilçe sınırları içinde bulunan 56 mahallede sinekle mücadele çalışmalarını bir program dahilinde aralıksız sürdürüyor.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, yıl boyunca devam eden sinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarını, yaz aylarında hızlandırdığını belirterek, “Akdeniz Belediyesi olarak sınırlarımızın genişlemesi ve mahalle sayımızın artmasıyla sinekle mücadele ekiplerimizin de sayılarını arttırdık. Oluşturulan takviye ekipler her mahallemizde haftanın belirlenen iki gecesinde ULV yöntemi de denen soğuk sisleme yöntemi ile ilaçlama yapmaktadır. Bunun yanı sıra gündüzleri de kanalet, bodrum katları, su birikintileri ve kanalizasyonlarda vektörel mücadele dediğimiz uçkun ve larva ile mücadele etmekteyiz" dedi.

Sinekle mücadele çalışmalarını yılın 12 ayında mevsim ve şartlara göre programlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini ifade eden Türk, "Vatandaşlarımız bodrumlarında, damlarında, bahçelerinde ya da çevrelerinde su birikintisi varsa temizleyerek yardımcı olurlarsa, sinekle mücadele çalışmalarına önemli bir katkı sunmuş olurlar” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 13:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?