4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz Belediyesi'nden 'halk şöleni'

AKDENİZ BELEDİYESİ'NDEN 'HALK ŞÖLENİ'

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından Çay Mahallesi'nde düzenlenen 'Halk Şöleni'nde, binlerce kişi bir araya gelerek gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Akdeniz Belediyesi, 'Sanat Park Buluşması'nın ardından, kentin kültür ve sanat yaşamına katkı sunmaya devam ediyor. Kenar mahalle olarak tanımlanan Çay Mahallesi'nde ilk kez düzenlenen 'Yaz şenliği'nde bir araya gelen binlerce kişi doyasıya eğlendi. Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, etkinlikte yaptığı konuşmada dilin, kültürün ve geleneklerin gelecek kuşaklara aktarılmasında, şarkı ve türkülerin köprü görevi gördüğüne işaret ederek, “Bu köprülerini koruyup yaşatanlar, kendi geleceklerini yaratabilir. Ve geleceklerini de ancak bu koşullar altında sağlam temeller üzerine inşa edebilirler” dedi.

Türk, Çay Mahallesi'nde ilk kez düzenlenen şenliğin kapsamının genişletileceklerinin müjdesini de vererek, önümüzdeki dönemlerde farklı dillerden sanatçı ve müzik gruplarının da katılacağı bir etkinliğin, yine aynı mahallede organize edileceğini söyledi. Türk, “Şenliğimize katılarak etkinliğimizi renklendiren tüm sanatçılarımıza ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yaşadığımız onca sıkıntıdan kısa süreliğine de olsa sıyrılarak şarkı ve türkü dolu bir gün yaşamanızı diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, şenliğe katılan kalabalık, yerel sanatçıların söyledi şarkı ve türkülerle eğlendi.

AKDENİZ BELEDİYESİ'NDEN 'HALK ŞÖLENİ'
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 16:59:05
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 17:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?