4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz 'çiçek' açacak

AKDENİZ 'ÇİÇEK' AÇACAK

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz, çiçek açacak. Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yaz döneminde ilçe geneline toplam 100 bin adet mevsimlik çiçek ekileceği bildirildi.

Özgürlük Mahallesi'nde, 14 bin metrekarelik bir alanda oluşturulan Akdeniz Belediye Fidanlığı'nda yetiştirilen çiçeklerinse, oluşturulan program dahilinde ilçedeki park, meydan, yeşil alan ve orta refüjlere ekileceği bilgisi verildi. Toprakla buluşturulacak çiçeklerin kentin siluetini değiştireceğinin altı çizilirken, yıl sonuna kadar da ekim işlemlerinin tamamlanacağı kaydedildi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki fidanlığın, çiçek konusunda önemli bir üretim kapasitesine sahip olduğuna dikkat çeken Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, üretim maliyetlerinin düşürülerek önemli bir tasarruf yapıldığını vurguladı. Fazıl Türk, yetiştirilen çiçeklerin ilk olarak İstasyon Meydanı'nda toprağa ekildiğini ifade ederek, konuyla ilgili olarak başlatılan çalışmaların da 2 aylık bir süreçte tamamlanacağını açıkladı. Bitkilerin park ve bahçelerin yanı sıra orta refüj ve kavşaklara ekileceğini belirten Türk, "Farklı dil ve kültürlerin buluştuğu ve adeta bir gül bahçesi gibi olan Mersin'i ve Akdeniz'i gerçek bir çiçek bahçesine çevireceğiz" dedi.

Akdeniz Belediyesi'nin bu yaz için 100 bin mevsimlik çiçek yetiştirdiği bilgisini de veren Türk, söz konusu çiçekler arasındaysa; kadife çiçeğinden Çin karanfiline, Cezayir menekşesinden hanım çiçeğine kadar binlerce çiçeğin, belediye sınırları içerisindeki meydanları, parkları, yol kenarlarını, göbekleri, refüjleri ve yeşil alanları süsleyeceğini söyledi. Fazıl Türk, "Şarkılara konu olmuş Cezayir menekşesi'nin mor, eflatun ve beyaz yaprakları bulunuyor. Hanım çiçeği, anavatanı Meksika'nın sınırlarını uzun yıllardır aşmış durumda. Kadife çiçeği ile Çin karanfili de bahçe ve balkonların vazgeçilmez süs bitkileri olarak göze çarpıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 15:44:05
Güncelleme :5 Mayıs 2010 Çarşamba 15:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?