30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Akdeniz çiçek açacak

Kış dönemi hazırlıklarına başlayan Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin, ilçeyi kış aylarında da çiçeklerle donatmak için 120 bin mevsimlik çiçek üretimine başladığı bildirildi.

Park ve yeşil alanlarda kullandığı çiçeklerin tamamını kendi bünyesinde üreten Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün, kendi fidanlığında kış aylarında dikilmek üzere 120 bin mevsimlik çiçeğin üretimine başladığı belirtildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, ekiplerin park ve yeşil alanları her mevsim çiçeklerle donattığı kaydedilerek, “Toprağın gübrelenmesinden tohumlamaya kadar pek çok aşamadan geçen işlemleri kendi bünyesinde yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, böylece mevsimlik bitki ihtiyacını en ekonomik biçimde karşılıyor. Özgürlük Mahallesi'nde kurulu 14 bin metrekare fidanlıkta yılın 12 ayı hummalı bir çalışma yürütülüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bu amaçla kışlık mevsimlik bitki ve çiçek üretimine başladı. Çalışmalar kapsamında ilk olarak dere kumu, kırmızı toprak ve olgunlaşmış (yanmış) hayvan gübresi uygun oranlarda karıştırılıyor. Bu karışım, yeterli süre güneşte bekletilip gerekli güneş vitaminini aldıktan sonra eleniyor. Son aşamada ise küçük poşetlere konup dikime hazır hale getiriliyor. Akdeniz Belediyesi Fidanlığı'nda bu kış parkları, refüjleri, meydanları ve diğer yeşil alanları renklendirecek 10 farklı çeşitte toplam 120 bin mevsimlik çiçek üretilecek. Bu amaçla Çin karanfili, gazanya, balıkağzı, lahana, portakal nergisi, menekşe, şebboy, çuha çiçeği, lisianthus ve bellis türü çiçeklerin üretimine başlandı” denildi.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de konuya ilişkin açıklamasında, Akdeniz sınırları içinde yürütülen yeşil alan çalışmalarını özellikle önemsediklerinin altını çizdi. Plansız yapılaşan Mersin'de en ağır bedeli Akdeniz ilçesinin ödediğini öne süren Türk, bu nedenle yeni yeşil alanlar üretmek için büyük gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Buldukları irili ufaklı her alanı yeşil alana dönüştürmek için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Türk, “Yeşil alanları planlarken, halkımızın azami ölçüde bu alanlardan yararlanacak projeler geliştiriyoruz. Çocuklarımızın ağaçları, çiçekleri bitkileri tanımasını, doğaya saygılı ve doğa ile uyumlu bir yaşam biçimini benimsemelerini esas alıyoruz. Yeşil alanları planlamak ve oluşturmak tek başına yeterli değil. Aynı zamanda park, meydan, refüj gibi yeşil alanlarımızı görsel anlamda da kentimize yakışan bir şekilde bakımlı tutuyor ve mevsimlik çiçeklerle donatıyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz, mevsimlik çiçek üretimini hummalı bir çalışma ile kendi bünyesinde üretiyor. Böylelikle üretimin her safhasını kontrol etme ve dayanıklı bitkiler üretmenin yanı sıra büyük bir tasarruf da sağlamış oluyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2011 Salı 16:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?