4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz 'çiçek' açıyor

AKDENİZ 'ÇİÇEK' AÇIYOR

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz'in daha estetik bir görünüme kavuşturulabilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor. Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, işlek noktaların yanı sıra göbek ve orta refüjlere rengarenk mevsimlik çiçekler ektiği bildirildi.

Son olarak İstiklal ve Fasih Kayabalı caddelerinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanvekili Hasan Arık, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 14 bin metrekarelik bir alan üzerinde oluşturulan fidanlıkta yetiştirilen 100 bin yazlık çiçeğin, oluşturulan bir program dahilinde ilçenin dört bir yanına ekildiğini anlattı. Yürütülen çalışmalarla birlikte bölgenin görsel anlamda kent estetiği ve güzelliğine önemli bir katkı sağladığını dile getiren Arık, sezon boyunca Akdeniz'de birbirinden renkli ve güzel kokulu çiçeklerin ekiminin süreceğini açıkladı.

Hasan Arık, "Mersin'i bir çiçek bahçesine çevirmek için kolları sıvadık. Amacımız; Akdeniz'i doğayla daha uyumlu hale getirmek ve halkımızın mis kokulu bir çevrede yaşamasını sağlamak. Hava kirliliğine karşı temiz nefes alabileceğimiz bir kent için çalışıyoruz. Ağaç dikimi ve çiçek ekimiyle, kentimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını da çoğaltıyor, Akdeniz'i güzelleştirip yeşilin ve rengarenk çiçeklerin hâkim olduğu nadide bir ilçeye dönüştürüyoruz" dedi. Ağaçlandırma, çiçek ekimi ve çimlendirme çalışmalarıyla birlikte sıcak havanın yanı sıra yüzde 70'i aşan nemin hakimiyeti altında kalan kentte, halkın rahat nefes alabileceği, betonlaşmanın etkisini azaltabileceği alanlar oluşturduklarını anlatan Arık, doğal zenginliklerin korunması, zarar verilmemesi için de halktan destek istedi.

"Kentimize ve ilçemize yeşil alan kazandırma çalışmalarımızı değerli halkımız için yapıyoruz" diyen Arık, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Bizler ekerken, kent ve ilçe halkımızın da bu değerlerini koruyup korumalarını istiyoruz. Biz bu konuda elimizden geleni yapmak için çaba sarf ediyoruz. Ancak asıl önemli olan halkımızın sahip çıkmasıdır. Mersin'in ve Akdeniz'in güzelleşmesi ve doğal görünmesi için el birliğiyle ağaç, çiçek ve yeşil alan varlığımızı korumalıyız." Belediye olarak kendi personel ve olanaklarıyla üretmiş oldukları bitkilerin, düşük bir bedelle mal edilebildiğini kaydeden Arık, yeni park ve yeşil alanlar oluşturma mevcut olanları iyileştirme çalışmalarının yanı sıra ağaçlandırma ve çiçek ekim çalışmalarının önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 17:25:05
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 10:25:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?