4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz 'çiçek' açıyor

AKDENİZ 'ÇİÇEK' AÇIYOR

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan fidanlıkta üretilen bitki ve mevsimlik çiçeklerin, bölgenin farklı noktalarında toprakla buluşturulduğu bildirildi.

14 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan fidanlıkta, geride bıraktığımız Eylül ayında tohumdan üretilmeye başlayan mevsimlik çiçeklerin, ilçedeki park ve bahçelerdeki yerlerini almaya başladığı kaydedildi. Özellikle yeşil alan bakımından yetersiz kalan bölgelerde çiçek ve bitki dikim çalışmalarına ağırlık veren Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, tüm bu çalışmaları da oluşturulan bir program dahilinde yürüttüğü kaydedildi. Çevreye duyarlı bir yönetim anlayışına bağlı olarak bölgedeki yeşil alanlara büyük önem verdiklerini kaydeden Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, ilçenin yaşam kalitesi yüksek bir kent haline gelebilmesi için belediyenin tüm imkan ve olanaklarını seferber ettiklerini anlattı.

Türk, “Kaliteli bir yaşam alanı ve şehir dokusu; binalar, ulaşım imkanları, açık ve yeşil alanlar arasındaki dengeli bir mekansal ilişkinin sonucudur. Ne yazık ki plansız kentleşme, Mersin'de insanları beton yığınları arasına mahkum etmiştir. Şehir yaşamında yeşil alanlar, vazgeçilemez bir gerekliliktir. Bu gereklilikten hareketle, göreve geldiğimizden bu yana uygun her alanın yeşillendirilmesi için büyük gayret sarf ettik. İlçemize yeni park ve yeşil alanlar kazandırdık. Atıl durumda olan park ve yeşil alanlarımızı da baştan başa yeniledik. Burada önemli olan yeşil alanlarınızı arttırmanın yanı sıra, bu alanların işlevini sürdürmesini de sağlamaktır” dedi.

Akdeniz'in bitki ve mevsimlik çiçek ihtiyacının, belediye bünyesinde oluşturulan fidanlıkta yapmış oldukları üretimle karşılamaya çalıştıklarını anlatan Fazıl Türk, bitki ve çiçekleri tohumdan ürettiklerini dile getirdi. Türk, “Satın alınan tohumlar, en uygun toprak cinsine atılıp filizlendikten sonra tüpleme yapılıyor. Daha sonra toparlanma sürecini tamamlayan ideler yeşil alanlarımıza, parklarımıza ekiliyor. Bütün bu işlemler bitki türüne gör birkaç hafta ile birkaç ay arasında sürüyor. Şu anda kışlık mevsimliklerimiz ekim yapmaya hazır hale geldi. Uygulama yapıldıktan sonra mevsimliklerimiz iyi bir bakımla ilkbahara kadar dayanıyor” diye konuştu.

Öte yandan, Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde görev yapan toplam 25 personelin, sadece mevsimlik üretimi için görevlendirdiği ifade edilirken, yaklaşık 2 aydan bu yana sürdürülen çalışmalara bağlı olarak da 15 bin menekşe, 8 bin antirrhinum (aslanağzı), 6 bin portakal nergisi, 6 bin lahana, 5 bin bellis, 4 bin mattihola (bahçe şebboyu), 2 bin koyungözü ve 2 bin adet de Çin karanfili üretimi gerçekleştirildiği açıklandı. Söz konusu ekiplerin, üretilen mevsimlikleri yeşil alanlara uygulamaya başladığı belirtilirken, ilk olarak Esirgeme Parkı, Okan Merzeci Parkı ve Dr. Sadık Ahmet Parkı'nda ekilen mevsimlik çiçeklerin, oluşturulan program çerçevesinde toprakla buluşturulacağı vurgulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 18:01:03
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 18:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?