5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Akdeniz 'çiçek' açıyor

AKDENİZ 'ÇİÇEK' AÇIYOR

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi tarafından 14 bin metrekarelik bir alan üzerinde oluşturulan fidanlıkta üretilen ağaç ve çalı türü bitkilerin yanı sıra mevsimlik çiçekler de ilçedeki park ve meydanlara dikiliyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Fazıl Türk, kentin yeşillendirilmesi çalışmalarında ekonomik ama verimi yüksek bir model benimsediklerini ifade ederek, ağaç ve bitki türlerini dışardan satın almak yerine kendi bünyelerinde yetiştirdiklerini vurguladı.

Türk, bitki üretimlerini geniş bir yelpazeye yaydıklarını ifade ederek, “Çukurova'nın iklim koşullarında yetişebilen her türlü bitkiyi üretiyoruz. Çin karanfili, portakal nergizi, süs lahanası, balık ağzı, menekşe gibi mevsimlik çiçeklerimizi tohumdan, çalı türü bitkilerimizi de çelik yöntemiyle yetiştiriyoruz. Biz görevde olduğumuz sürece kenar mahalle-merkez ayrımı yapmadan her bölgemizi dört mevsim yeşil kılmak için her türlü olanağı seferber edeceğiz” dedi.

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hanım Aysel Sarıkaya ise, fidanlıkta bu yıl 60 bin mevsimlik çiçek yetiştirdiklerini, ilkbahardan bu yana ilçenin tüm park, bahçe ve meydanlarında ekim-dikim çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğüne dikkat çekti. Yetiştirilen 9 farklı türde mevsimlik çiçeğin yıl sonuna kadar ekileceğini kaydeden Sarıkaya, mavi selvi, turunç, İsrail kauçuğu, Japon kauçuğu, ateş dikeni ve çalı mine gibi türlerde 5 bin ağaç ve çalı dikimi gerçekleştirdiklerini belirtti.

AKDENİZ 'ÇİÇEK' AÇIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 15:34:04
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 17:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?