4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz Türkiye'ye 'örnek' olacak

AKDENİZ TÜRKİYE'YE 'ÖRNEK' OLMAK İSTİYOR

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, farklılıkların bir arada yaşama, üretme ve paylaşma konusunda Mersin'de zengin bir kültürel yapı olduğuna ifade ederek, bu kültürün derinleştirip Türkiye'ye örnek bir uygulama haline getirmek istediklerini söyledi.

Akdeniz Belediyesi bünyesinde oluşturulan 'Kent Konseyi', 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı tamamladı. Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede divan başkanlığını da Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Güler üstlendi. Akdeniz Kaymakamı Bekir Atmaca, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de katıldığı kongreye yoğun ilgi gösterildi.

Konseyle ilgili olarak hazırlanan yönetmelik yapılan görüşmelerin ardından oybirliğiyle kabul edilirken, Temiz Toplum Hareketi Derneği (TTHD) Başkanı Mustafa Müderrisoğlu'nun önerisiyle konsey başkanlığına Fazıl Türk seçilirken, yapılan oylama sonucunda da 24 kişiden oluşan 'Yürütme Kurulu' üyeleri de belirlendi.

Buna göre; Yusuf Zeren, Abdullah Ayan, Ali Özveren, Doğan Kalkancı, Mehmet Altuntaş, Bedrettin Gündeş, Selahattin Güvenç, Adil Okay, Cavidan Demirağ, Mustafa Güler, Ali Ülgen, Ali Tanrıverdi, Bedi Aydın, İzzettin Çelik, Abuzer Öner söz konusu kurulda yer alan isimler olarak kayıtlara geçerken; aynı kurulda TBMM'de grubu bulunan 4 partinin birer temsilcisi, Akdeniz Belediye Meclisi'nden 3 temsilci ile Eğitim-Sen ve Tüm-Bel-Sen'den de birer temsilcinin yer aldığı bildirildi.

Kongrede konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, 'Kent Konseyi'nin belediye başkanının inisiyatifine bırakılmaması çağrısında bulunarak, konseyin katılımcı görüşlerle komisyonların ve meclislerin önerilerini dikkate almalarını sağlamasını istedi. Türk, katılımcı demokrasinin uygulanabilmesi için başta yerel yönetimler olmak üzere bütün kurumlara önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü vurguladı.

Farklılıkların bir arada yaşama, üretme ve paylaşma konusunda Mersin'de zengin bir kültürel yapı olduğuna dikkat çeken Türk, bu kültürün derinleştirilerek Türkiye'ye örnek bir uygulama haline getirmek istediklerini anlattı. Türk, "Kent Konseyi ile birlikte insanların yaşadıkları kente sahip çıkma, yönetime aktif katılım ve çözümde ortaklık ilkelerini benimsemek istiyoruz. Katılımcılığı ve ortak akla dayanan uzlaşmayı esas almak; tarafsız bir yaklaşımla görüş ve öneriler oluşturmayı amaçlıyoruz. Değişim ve yenilikleri önceden fark ederek, sonuç odaklı çalışma kültürünün Akdeniz Kent Konseyi ile yaşama geçirileceğine inanıyoruz" dedi.

AKDENİZ TÜRKİYE'YE 'ÖRNEK' OLMAK İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 17:31:04
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 19:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?