4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz turunçgil ile donatılıyor

AKDENİZ TURUNÇGİL İLE DONATILIYOR

Geçmişte turunçgil ağaçlarıyla anılan Mersin, şimdilerde Akdeniz Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla yeniden turunçgillerle donatılıyor. Belediye ekipleri, kentin dört bir yanına turunçgil ağaçları dikerken, çalışmaların da oluşturulan bir program dahilinde yürütüldüğü bildirildi.

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Çilek Mahallesi'nde yer alan Mersin E Tipi Cezaevi önünden geçen 134. Cadde'deki orta refüjlere yaklaşık 200 adet turunç ağacı dikti. Söz konusu turunç ağaçlarına can sularını da veren ekiplerin, bölgedeki diğer göbek ve kavşaklara da canlı renkleriyle dikkat çeken çalımine, oya, agaf gibi bitkileri de toprakla buluşturduğu kaydedildi. Tüm bu çalışmaların yanında ev ve işyerlerinin önüne turunçgil ağacı dikmek isteyen vatandaşlara da gerekli ağaçların temin edilerek dağıtıldığının altı çizildi.

'Yeşil bir Akdeniz' oluşturma çabası içinde olduklarını kaydeden Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, bu noktada da bir süre önce başlatmış oldukları çalışmaların, oluşturulan bir program dahilinde yürütüldüğünü anlattı. Özellikle 'kenar mahalle' diye tabir edilen bölgelerin, park ve yeşil alanlar konusunda yıllarca ihmal edildiğini vurgulayan Türk, bu noktada belediye olarak belirtilen mahallelerde kısa bir zaman diliminde yeni parlar yaptıklarını, eskiyen parklarda da gerekli revizyonun yapılarak, yeniden kullanıma sunulduğu bilgisini de verdi.

Belediye Fidanlığı'nda üretimi yapılan her boydan ağaç, fidan, çiçek ve bitkinin ihtiyaç duyan bölgelere dikim ve ekiminin belli bir planlama kapsamında yapıldığını ifade eden Türk, "Çocuklarımız için yaşanabilir bir kent oluşturma adına yeşillendirme çalışmalarımıza ayrı bir önem ve ağırlık veriyoruz. Bu çalışmalarımızla hem ilçemizde kişi başına düşen yeşil alan ve ağaç miktarını arttırıyor, hem de betona hapsolmuş kentimizi yeşile kavuşturuyoruz. Akdeniz'in her bölgesinde yer alan park, yeşil alan, refüj, kaldırım ve okullarda bulunan alanlara ekim ve dikim çalışmalarımız sürecek" dedi.

Ağaç, orman, park ve yeşil alan varlığının, bir ülkede en önemli değer olduğuna da dikkat çeken Fazıl Türk, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Belediye olarak bugüne dek 5 binden fazla fidanı toprakla buluşturduk. Ayrıca kendi fidanlığında bu yaz için 100 bin mevsimlik çiçek yetiştirdik. Üretilen fidan ve çiçeklerimizi ihtiyaç ve halkımızın talepleri doğrultusunda ekiyor, bununla birlikte yeşil bir Akdeniz ve Mersin oluşturma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 13:56:05
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 13:59:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?