5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Akdeniz yeşillendiriliyor

AKDENİZ'DE 'YEŞİL' ATAK

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından başlatılan yeşillendirme çalışmaları devam ediyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında ilçede yeni park ve yeşil alanlar oluşturulurken, kullanım ömrünü tamamlayan park ve bahçeler ise yenileniyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce Özgürlük Mahallesi'nde yer alan İpek Park baştan başa yenilenirken, bir süre önce başlatılan çalışmaların tamamlanma aşamasında olduğu bildirildi. Söz konusu parkın içinde ağaç ve çalı türü bitkilerin yanı sıra pergolalar ve oturma banklarla birlikte yeni bir çocuk oyun grubu da bulunacağı ifade edildi.

Gelişmeleri değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, kent merkezinin yanı sıra kenar mahallelerde de yeni yeşil alan üretme çabası içinde olduklarının altını çizerek, belediyenin kısıtlı olanaklarını halk ve kamu yararına kullanma ilkelerinden asla taviz vermeyeceklerini vurguladı. Türk, "Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan Akdeniz'i, Türkiye'nin en güzel ilçelerinden biri haline getirmek için çalışıyoruz. Büyük kentlerin en önemli sorunlarından biri, betona teslim olmalarıdır. Yeşil alanların sağlığa faydaları, dünyada ciddi kurumlar tarafından bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Biz de belediye olarak kentimizde yeşil alan miktarını çoğaltmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

AKDENİZ'DE 'YEŞİL' ATAK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 17:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?