4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz’de ‘asfalt’ atağı

AKDENİZ’DE ‘ASFALT’ ATAĞI

Mersin’in merkez ilçesi Akdeniz’de, Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen altyapı çalışmaları kapsamında tahrip olan cadde ve sokaklar, Akdeniz Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından onarılıyor.

Son olarak Müfide İlhan Mahallesi’nde yer alan 4 ayrı sokakta yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Fazıl Türk, söz konusu kurumlar tarafından gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle kentteki yolların adeta delik deşik edildiğini ileri sürdü. Havaların ısınmasına bağlı olarak asfalt çalışmaları için de uygun bir mevsimin oluştuğunu kaydeden Türk, belediye olarak ‘asfalt sezonu’nu başlattıklarını, bu kapsamda başlatılan çalışmaların oluşturulan bir program dahilinde ara verilmeksizin sürdürüleceği bilgisini verdi. İlçede yaşayanları toz ve çamurdan kurtarabilme adına elbirliğiyle çalışacaklarının altını çizen Türk, bu konuda kentteki diğer belediyelerin de gereken duyarlılığı göstermesi gerektiğini vurguladı.

Teknik ekiplerin tespitleri, mahalle muhtarlarının ve bölgede yaşayanları talepleri doğrultusunda; asfalt kaplama ve yama çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Türk, “Belediye olarak, bu çalışmalarımıza özellikle Büyükşehir Belediyesi’nden destek bekliyoruz. Büyükşehir’in de cadde ve bulvarlarda çalışma başlatarak, bizim sokaklarda yaptığımız bu çalışmaları desteklemesi gerekir. Aksi halde bu tür çalışmalar amacına ulaşamaz, araçlar sokaklardan geçemez. İnsanlarımız da çukurlardan dolayı rahat dolaşamaz” dedi. İlçeye bağlı tüm mahallelerde asfalt kaplama ve yama çalışmalarına başlayacaklarını belirten Türk, bu noktada sezona Müfide İlhan Mahallesi ile başladıklarını, çalışmaların asfaltsız tek bir sokak kalmayıncaya kadar da devam edeceğinin altını çizdi.

Müfide İlhan Mahallesi Muhtarı Mehmet Kestel ise, yaklaşık bir buçuk yıl önce Büyükşehir Belediyesi’nin yağmur suyu drenaj borularını döşedikten sonra asfaltın yapılmadığını iddia ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bir buçuk yıldır bu çamurun içerisindeydik. Mahalle sakinlerim ve şahsım adına Akdeniz Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. Bizleri bu sıkıntılardan kurtarıyor. Kaplamanın ardından yama ihtiyacımız da var. Bu tür çalışmaların devamını diliyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 16:39:01
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 16:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?