5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Akdeniz'de asfalt çalışmaları sürüyor

AKDENİZ'DE ASFALT ÇALIŞMALARI

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz'e bağlı mahallelerde bir süre önce başlatılan asfalt kaplama ve asfalt yama çalışmaları devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından, Şevket Sümer Mahallesi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Fazıl Türk, söz konusu çalışmaların hazırlanan bir program kapsamında sürdürüldüğünü belirterek, özellikle kent merkezi dışında yer alan mahallelere ağırlık verildiğini anlattı. Fazıl Türk, 'kenar mahalle' olarak tabir edilen bölgelere son 5 yıldan bu yana hizmet götürülmediğini ileri sürerek, bu noktada da kendilerinin sorunu çözme adına çaba sarf ettiklerini anlattı.

Kendi deyimiyle; 'üvey evlat' muamelesi gören mahallelerde oldukça önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini hatırlatan Türk, bu kapsamda da 25 bin tonluk asfalt ihalesi gerçekleştirdiklerini, bunun 20 bin tonunun asfalt kaplama, geriye kalan 5 bin tonluk bölümünün de Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) tarafından gerçekleştirilen altyapı çalışmalarında bozulan yolların yamalanmasında kullanılacağı bilgisini verdi. Türk, "Şu anda Şevket Sümer Mahallesi'nde devam eden çalışmalar tamamlandığında, ekiplerimiz belirlenen program dahilinde Güneş ve Hal Mahalleleri ile Karacailyas ve Kazanlı'ya geçerek, bu bölgelere ağırlık verecek. Biz belediye olarak, herkese eşit mesafedeyiz ve her bölgeye eşit hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi.

Şevket Sümer Mahalle Muhtarı Mehmet Altay ise yapılan çalışmaların semt açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, 5 yıldan bu yana belediyecilik hizmetlerinden yoksun olduklarını ve ilk defa yüzlerinin belediyeden yana güldüğünü iddia etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 22:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?