4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'de 'borç' sıkıntısı

AKDENİZ'DE 'BORÇ' SIKINTISI

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, belediyenin borcun ucu bucağı olmadığını ve hala da borcun arkasını göremediğini ifade ederek, bugün borç nedeniyle gereken hizmetler yerine getirilemiyorsa bu durumun sorumlusunun da söz konusu borcu oluşturanlar olduğunu söyledi.

Fazıl Türk, 'Halk Toplantıları' kapsamında ilçeye bağlı Huzurkent beldesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, onların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan ile birlikte beldede sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Türk, burada belediyenin mevcut borçlarıyla ilgili olarak açıklamalarda da bulundu. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinin ardından göreve geldiklerinde karşı karşıya bulundukları borç tablosunun kendilerini şaşırttığını vurgulayan Türk, Akdeniz'e bağlanan yeni beldelerin ufak tefek borçları olabileceğini ve bu noktada da ilçede yaşayanların göstereceği anlayışla borçları en kısa zamanda ödeyeceklerini düşündüklerini ancak manzaranın hiçte görüldüğü gibi olmadığını dile getirdi.

"Borcun ucu bucağı yok ve hala da borcun arkasını göremiyorum" diyen Türk, borçlarla ilgili olarak örnekler de vererek, çarpıcı ifadeler kullandı. Türk, Huzurkent'in kendilerine bağlandığında belediyenin sendikaya 129 bin TL borcu olduğunu öğrendiklerini, bu noktada da sendika yetkilileriyle yaptıkları görüşmedeyse borcun 535 bin TL'ye ulaştığını öğrendiklerini anlattı. Belediyede görev yapan muhasebecilere durumu sorduğundaysa kendisine sadece anaparanın iletildiği yanıtı aldığını dile getiren Türk, "Yahu borcun anaparası olur mu? 5 yıl boyunca nerdeydiniz, neden sesinizi çıkarmadınız? Ama yine de Huzurkent, Kazanlı'nın yanında velinimettir, rahmetullahtır. Kazanlı'daki borç durumu Huzurkent'in 2-3 katı" dedi.

Yerel yönetimler konusunda da açıklamalarda bulunan Fazıl Türk, herkese ve her kesime eşit şekilde hizmet vermeye çalıştıklarının altını çizerek, belediyelerin halkın ödemiş olduğu vergilerle ayakta kaldığını bu anlamda da belediyelerin halkın olduğunu savundu. Türk, "Belediye iyi yönetilirse halk adına iyi olur. Kötü yönetilirse yetim hakkı yenmiş olur. Evet, insanoğlu hata yapabilir, sabırlı olmalıyız. Ama herkes de üzerine düşeni yapmalıdır. Şimdi borçtan dolayı size hizmet gelmiyorsa, bunu sorumlusu tabii ki bu borcu oluşturanlardır. Geçmişteki borcun vebalini sizler şu anda çekmemelisiniz. Bu size bir haksızlıktır" diye konuştu

Bir belediye başkanının kendisine oy veren veya vermeyen herkesin başkanı olduğuna dikkat çeken Türk, bunun aynı zamanda da demokrasinin bir gereği olduğunu belirterek, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Bizler hep birlikte bir gemideyiz ve bu gemi batarsa yine hep beraber batarız. Amacımız; imkanlarımız ölçüsünde en iyi hizmeti verebilmek. İnsanlarımız çamur, toz, toprak içinde kalmamalı, cadde ve sokaklardan rahatlıkla yürüyebilmelidir. Benim de görevim, tüm bunları sağlamaktır." Belde sakinlerinin asfaltlama çalışmaları hakkında da bilgi istediği Türk, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin caddelerdeki çalışmaları bitirmesinin ardından, Büyükşehir'den verilen asfalt desteği sözüne de istinaden sokaklarda çalışmalara başlayacaklarını anlattı.

Fazıl Türk, bir belde sakininin, Mersin'in girişindeki kötü manzaradan utandığını ifade etmesi üzerine; söz konusu tablodan kendisinin de rahatsız olduğunu dile getirerek, "Bir kente her girişimde o manzarayla karşılaşırsam benim için o kent bitmiştir. Yani gerçekten utanç verici bir görüntüdür. Büyükşehir'e ait alanda hayvan pazarı da kuruluyor. Bu görüntünün en kısa zamanda ortadan kaldırılması gerekir. Biliyorsunuz, bu yetki ve sorumluluk bizde değil, Büyükşehir'dedir. Buna rağmen geçen hafta içerisinde söz konusu alanda tesviye çalışması yaptık" ifadesini kullandı.

AKDENİZ'DE 'BORÇ' SIKINTISI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 17:04:04
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 17:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?