4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'de camiler temizleniyor

AKDENİZ'DE CAMİLER TEMİZLENİYOR

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz'de ibadete açık olan camiler, Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından temizleniyor. Halılar dezenfekte edilip genel temizlik yapan ekipler, camilerin çevresinde bulunan ara sokakları da tazyikli suyla yıkıyor.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Mersin İl Müftüsü Niyazi Ersoy ve İlçe Müftüsü Bünyamin Akkoç ile birlikte yapılan temizlik çalışmalarını yerinde inceledi. Beraberindeki heyetle birlikte Şevket Sümer Mahallesi'nde yer alan Nur Camii'ni ziyaret eden Fazıl Türk, ibadet yerlerinin temizliği noktasında, imkanlar ölçüsünde üzerlerine düşeni yerine getirmeye çalıştıklarını vurguladı. İnsanların ibadetlerini yerine getirdiği kutsal mekanların temiz ve sağlıklı kalabilmesi için gereken çabayı gösterdiklerini vurgulayan Türk, başlatılan temizlik çalışmalarının ise kısa süreli bir girişim olmadığı uyarısında bulundu.

Konuyla ilgili olarak mahalle sakinlerinin de gereken duyarlılığı gösterip, çalışmalara gönüllü olarak katıldığına dikkat çeken Türk, "Ancak halkımızın, camilerin eksikliklerinin giderilmesi konusunda yeterli ekonomik gücü yok. Gerçekten çoğu insanımızın cebinde, çarşıya inecek yol parası bile bulunmuyor. Ancak yine de gönüllülerin ve hayırsever insanlarımızın bu konuda çabaları var" dedi. İnsan odaklı hizmet vermeye çalıştıklarının altını çizen Fazıl Türk, okul veya cami ve diğer kutsal mekanlara yönelik temizlik gibi yeşil alan kazandırma çalışmalarını da imkanları ölçüsünde ve periyodik olarak yerine getirdiklerini anlattı.

İl Müftüsü Niyazi Ersoy da camilerin ortak kullanım alanları olmasının yanında insanların ibadetlerini rahatlıkla yerine getirdiği kutsal mabetler olduğunu ifade ederek, "Dolayısıyla camilerimize elbirliğiyle sarılacağız. Başkanımıza da tekrar teşekkür ediyorum. Temizlik çalışmasının diğer camilerimize de sıçramasını diliyorum" diye konuştu. Heyet daha sonra cami içi ve dışında yapılan temizlik ve dezenfekte çalışmalarını denetledikten sonra camiden ayrıldı.

AKDENİZ'DE CAMİLER TEMİZLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 16:07:03
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 16:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?