4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'de denetimler sürüyor

AKDENİZ'DE DENETİMLER SÜRÜYOR

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, bölgede vatandaşların ulaşımlarını rahatlıkla sağlayabilmeleri, temiz, sağlıklı ve düzenli bir ortamda alışverişlerini yapabilme amacıyla denetimlerini sıklaştırdığı bildirildi.

Ekiplerin, kaldırım işgalinin yanı sıra ses ve gürültü kirliliğine karşı işyeri ve esnafları uyarıda bulunduğu belirtilirken, söz konusu çalışmaların da ağırlıklı olarak kentin en işlek caddelerinden biri olarak öne çıkan Hastane Caddesi'nde yoğunlaştırıldığı vurgulandı. Cadde üzerinde bulunan işyerlerini ziyaret edip bilgi veren zabıta memurları, konuyla ilgili olarak hazırlanan bilgilendirici bülteni de imza karşılığı cadde esnafına tebliğ ediyor. Cadde esnafından, kaldırım ve yol işgaline yol açmamaları, ses ve gürültü kirliliğine yol açacak çığırtkanlığa mahal vermemelerini isteyen ekipler, uygulama sırasında işyerlerinin temizlik ve hijyen koşullarını ve ürünlere fiyat etiketi yapıştırılıp yapıştırılmadığını da kontrol ediyor.

'Hastane Caddesi Esnaflarının Dikkatine' başlığı taşıyan bültende, Kuvva-i Milliye Caddesi'nin, kentin araç ve yaya trafiğinin en işlek olduğu ana caddelerinden biri olduğuna dikkat çekiliyor. Caddenin, esnafların ticaret hacmi açısından da ana arter olduğuna işaret edilen bültende, caddenin halk ve esnaflar açısından daha da cazip hale gelebilmesi için şu maddeler sıralanıyor; "Caddemizin genel görüntüsü bakımından daha çağdaş, medeni ve çekim merkezi olması için kaldırım üzerindeki mallarınızı içeri alarak hem müşterilerinizin rahat dolaşmasına imkan vermenizi, hem de caddeye çirkin görüntü vermemenizi bekliyoruz."

Bültende ayrıca sabah işyerlerinde yapılan temizlik esnasında kaldırımla birlikte caddeye akıtılan atık su ve süprüntülerin öylece bırakılmaması, caddenin ve kaldırımın temizliğine de gerekli hassasiyetin gösterilmesi isteniyor. Satışa sunulan malların üzerine fiyat etiketlerinin yerleştirilmesi istenilen bültende şu ifadelere yer veriliyor; "Böylece hem çağdışı bir uygulama olan çığırtkanlığa meydan vermemenizi, hem de vatandaşın kendisine göre en uygun ürüne kolayca ulaşmasını sağlamanızı önemle duyururuz."

Zabıta ekiplerinin uygulaması hakkında açıklamalarda bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, denetimlerin esnaflara cezai işlem yapılması değil, düzenli ve temiz bir kent yaşamı sağlanması amacını taşıdığını vurguladı. Türk, "Esnafımızı da zor durumda bırakan cezai yaptırımların sonuca götürmeyeceğini biliyoruz. Temel amacımız; halkımızın her türlü ulaşımını ve alışverişini kolaylaştırmak, görüntü kirliliğine de yol açan kaldırım ve yol işgallerinin önlemektir. Uygulamadaki bir diğer amaç da gürültü ve ses kirliliğine yol açan unsurları ortada kaldırmaktır. Bu konuda esnaflarımızdan da duyarlılık bekliyoruz. Ancak ekiplerimizin tebligatı ve uyarılara rağmen bu kurallara uymayan esnaflarımıza da mecburen yasal işlem yapılacaktır" dedi.

AKDENİZ'DE DENETİMLER SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2010 Pazartesi 18:01:03
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 09:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?