30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Akdeniz'de denetimler sürüyor

AKDENİZ'DE DENETİMLER SÜRÜYOR

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce geride bıraktığımız Ocak ayında bölgede 462 işyerinin denetlendiği, ruhsatsız çalışan ve eksiklikleri tespit edilen 56 işyeri hakkında da tutanak tutulduğu bildirildi.

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün '2011 Yılı Ocak Ayı Faaliyet Raporu' açıklandı. Söz konusu rapora göre; belirtilen dönemde toplam 136 adet yazılı şikayetin yapılan çalışmaların ardından çözüme kavuşturulduğu kaydedildi. Zabıta ekiplerinin halkın huzur, sağlık ve esenliğinin sağlanabilmesi noktasında 7 gün 24 saat görevinin başında olduğuna dikkat çekilirken, ilçe halkının yoğun şikayetlerine neden olan konuların başında; mesken ve işyerlerinde meydana gelen su sızıntıları gelirken, yerleşim yerlerinde hayvan beslenmesi, gürültü ve çevre kirliliğine yol açan mesken ve işyerleri, yayaların geliş-gidişine engel teşkil edecek şekilde kaldırım işgaline yol açan sabit esnaf, seyyar satıcı ve işportacıların da diğer önemli sorunlar arasında gösterildiği dile getirildi.

2011 yılı Ocak ayı içinde vatandaşlardan ve çeşitli kamu kurumlarında gelen toplam 136 adet yazılı şikayetin çözüme kavuşturulduğunun altı çizilirken, zabıta ekipleri tarafından denetlenen toplam 462 işyerinden 56'sına işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadığı ve bir takım eksiklikleri bulunduğu gerekçesiyle tutanak tutarak, bunu Akdeniz Belediye Encümeni'ne sunuldu belirtildi. Raporla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, yapılan sözlü veya yazılı şikayetlerin büyük bir titizlikle değerlendirilip, en kısa sürede çözüme kavuşturulduğunu anlattı.

Yerel yönetimlerin halkın sağlığının korunması, huzur ve güveninin sağlanmasında önemli bir görev üstlendiğini hatırlatan Türk, Zabıta Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen denetim ve kontrollerdeki amaçlarının; esnafa ceza verip onları zor durumda bırakmak değil, halka sunulan hizmetin kaliteli, sağlıklı ve fiyat açısından adil olmasını sağlamak olduğunu söyledi. Türk, “Esnafımızı, halk sağlığının korunması, kaldırım işgalleri ve gürültü kirliliğinin önlenmesi noktasında duyarlılığa çağırıyor, kurallara uyan tüm esnafımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe sınırları içerisinde haftanın 7 günü 12 farklı noktada kurulan semt pazarlarının da etkin bir biçimde denetlendiğini anlatan Fazıl Türk, “Belediye olarak vatandaşlarımızdan gelen tüm şikayet ve talepleri ciddiye alıyoruz. Bunun için belediyemiz birimlerince çalışmalar hassasiyetle yürütülüyor. İlçe sınırlarımız içinde bulunan işyeri ve pazaryerlerini sürekli kontrol altında tutuyoruz. Esnafın, ürünleri etiketli satması, hijyen kurallarına uyması, sağlıklı ve temiz gıdaların halkımıza ulaşması için denetimlerimiz aralıksız sürecek” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2011 Cuma 14:59:05
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 15:06:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?