4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'de 'hizmet' atağı

AKDENİZ'DE 'HİZMET' ATAĞI

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce, 'kenar mahalle' olarak tabir edilen bölgede yapılan çalışmalara bağlı olarak yaklaşık 50 ton asfalt döküldüğü, 50'yi aşkın imarlı yolun da açıldığı bildirildi.

Oluşturulan bir program dahilinde yürütülen çalışmalar kapsamında ekiplerin de ağırlıklı olarak Güneş ve Çilek mahallelerine ağırlık verdiği kaydedildi. Yapılan çalışmalara bağlı olarak bir yandan yeni yollar açılırken, diğer taraftan da kaldırım ve bordür döşeme, asfalt kaplama hizmetlerinin de eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği belirtildi. Güneş Mahallesi'nde MESKİ'nin yanı sıra TEDAŞ ve MOBESE çalışmaları nedeniyle yolların bozulduğu söz konusu mahallelerdeki asfalt kaplama ve yamalama çalışmalarının da sürdürüldüğü dile getirildi. Bunun yanında Çilek Mahallesi'nde belirlenen alanlarda imara uygun yeni yollar açılırken, araç ve yaya trafiğinin de rahatlatılmaya çalışıldığı belirtildi.

Söz konusu çalışmaları değerlendiren Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çat, yeni yol açma, kaldırım ve asfalt kaplama çalışmalarının oluşturulan bir plan dahilinde yürütüldüğünün altını çizerek, bu konuda mahalle sakinlerinin de sabırlı olmasını istedi. Mersin'in batısı ile doğusu arasındaki farka da dikkati çekerek, bu durumun tesadüf olmadığının vurgulayan Çat, "Geçmişte yerel yöneticilerin yaptığı hata ve tercihlerin ağır faturasını, bugün maalesef Akdeniz'de yaşayan yüz binlerce insanımız çekiyor. Çarpık yapılaşma sorunu halkın değil, merkezi idare ve bunun yereldeki temsilcilerinin yanında seçilmişlerinin de hatasıdır. Kenar mahalleler adeta mahrumiyet bölgesiymiş gibi yıllarca hizmetlerden yoksun bırakıldı. Fakat bu yoksunluk artık halkımızın ve Akdeniz'in kaderi olmayacak" dedi.

Çat, "Kenar mahallelerimizde başlattığımız hizmetler sayesinde, kışın çamur deryasına dönen sokaklarla boğuşan, yazın da toz ve topraktan çeken halkımızın yaşadığı bölgelerde yaşamı kolaylaştırıyoruz. Bütün ekiplerimiz, halkımıza hizmet etmek için seferber olmuş bir halde, mahallelerimizde çalışmalar yürütüyor. Yol, kaldırım, asfalt sorunu yaşayan, park, yeşil alan ve sosyal-kültürel ve sportif tesis ihtiyacı olan mahallemiz kalmayıncaya dek hizmet atağımız aralıksız devam edecek. Amacımız; yıllardır kaderine terk edilen ve adeta hizmete susayan halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek, yaşanabilir, temiz ve düzenli bir kent oluşturmaktır. Bunun için de imkanlarımız ölçüsünde halkımıza hizmet sunuyoruz" diye konuştu.

AKDENİZ'DE 'HİZMET' ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 17:52:03
Güncelleme :19 Ağustos 2010 Perşembe 17:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
spancop mersin IP: 88.232.143.xxx Tarih : 23.08.2010 09:38:40

sayın fazıl türk size verilen tüm oylar helal olsun bu halk seni çok seviyor inşallah başarıların daha yükseklere tırmanır