4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'de 'kazı' sıkıntısı

AKDENİZ'DE 'KAZI' SIKINTISI

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, kent genelinde farklı kurum ve kuruluşlarca yürütülen altyapı çalışmalarına dikkat çekerek, kimi bölgelerde açılan çukurlar hemen kapatılırken, aynı durumun Akdeniz için geçerli olmadığını söyledi. Türk, kazı yapılan yerlerin aradan 1.5-2 yıllık zaman dilimi geçmesine rağmen kapatılmadığını öne sürdü.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce bir süre önce başlatılan ve oluşturulan bir program dahilinde yürütülen asfalt kaplama, kaldırım ve bordür çekme çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi. Şevket Sümer, Güneş, Gündoğdu, Kazanlı ve Çilek mahallelerinde devam eden çalışmalar kapsamında araç ve yaya trafiği açısından en işlek ve yoğun sokakların asfaltlandığı, sokakların kaldırım ve bordür eksiklerini de giderilerek yeniden düzenlendiği kaydedildi. Bölgede MESKİ, TEDAŞ ve doğalgaz çalışmalarının yanı sıra İl Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen; 'MOBESE' çalışmaları nedeniyle tahrip olan cadde ve sokaklaraysa asfalt dökümü gerçekleştirildiği vurgulandı.

Fen İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çat ile birlikte Şevket Sümer ve Kazanlı mahallelerinde incelemelerde bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, söz konusu mahallelerin yıllarca ihmal edildiğini ve kent merkeziyle arasındaki uçurum ve eşitsizliği giderinceye kadar da bu tür çalışmaların sürdürüleceğini dile getirdi. Türk, ilçede farklı kurum ve kuruluşlarca yürütülen altyapı çalışmalarına dikkat çekerek, "Kent genelinde birçok yerde kazı çalışmaları oluyor. Fakat oralarda kazılan yerler kısa sürede tekrar kapatılıyor. Ancak sorumluluğumuz içindeki Akdeniz'de kazılan yerler aradan geçen 1.5-2 yıllık zaman dilimine rağmen kapatılmıyor. Mersin bu kadar aciz bir durumda değil ve olmamalıdır. Hepimiz üzerimize düşeni yapmak ve yaptırmak zorundayız" dedi.

MESKİ Genel Müdürlüğü'nü de sert bir dille eleştiren Fazıl Türk, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Kenar mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımız, MESKİ'nin kazıları sonucu yıllarca toz ve toprak yuttu, yazın bunaltıcı sıcağında bile toz nedeniyle evlerinin penceresini açamadı. Belediyemizin bu tabloyla hiçbir ilgisi yok. Fakat halkımızın yaşadığı çileye son vermek için çalışmalarımızı arttırdık. Böylece çocuklarımız çamur deryası içindeki yollarda okula gitmekten kurtulurken, halkımız da artık kapı-pencerelerini rahatlıkla açabilecek."

Bölgede yaşayan insanların yaşadıkları çileden artık kurtulmanın haklı sevincini yaşadığını dile getiren Türk, özellikle çocukların oluşan toz nedeniyle hastalandığını, kimi zamansa açılan çukurlara düşerek yaralandığını anlattı. Türk, hiç kimsenin halka böylesi bir çileyi yaşatmaya hakkı olmadığını ifade ederek, bu konuda herkesin duyarlı olması, üzerine düşen görev ve sorumluluğu da yerine getirmesi çağrısında bulundu.

AKDENİZ'DE 'KAZI' SIKINTISI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 13:05:04
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 13:21:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?