4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'de 'konsey' toplandı

AKDENİZ'DE 'KONSEY' TOPLANDI

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı, Genel Sekreter Mustafa Güler başkanlığında gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıda toplu konut ve geri dönüşüm konularının yanı sıra 'Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi' de ele alındı.

Belediye Başkanlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturumda konuşan Mustafa Güler, konsey bünyesinde kurulan meclisler ve çalışma gruplarının faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi vererek, Yürütme Kurulu'nun, belediye meclisinin bir toplantısına katılarak, kurulun alacağı karar ve projeler hakkında fikir alış-verişinde bulunulması talebini gündeme taşıdı. Akdeniz Kent Konseyi'nin gerçek bir kent konseyi kimliği ile sivil hayatın temsilcisi ve sesi olma iddiası olduğunu da vurgulayan Güler, bu kapsamda da kurum ve kuruluşlarla birebir görüşmelerde bulunduklarını anlattı.

Güler, "Odalara, derneklere, sivil toplum kuruşlarına kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Onlardan katkı ve katılım talep ediyoruz. Odalara, derneklere, sivil toplum örgütlerine kendimizi anlatıp, onlardan katkı ve katılım talep ediyoruz. Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası ve Şehir Plancıları ve diğer oda ve derneklerle buluştuk. Onlara kendimizi anlatarak katılım ve katkılarını talep ediyoruz ki geniş bir zemine yayılabilelim" dedi.

Bu dönem içerisinde kent konseyinin çalışma yönergesi ve programını da taslak olarak üyelerin bilgisine sunduklarını kaydeden Güler, "Taslağımızda eksik veya yanlış bulduğunuz yerlerin değişmesi için öneri ve katkılarınızı bekliyoruz. Her organizasyon, kendi dönemine ilişkin bir çalışma programı hazırlarsa, verimlilik ve düzenlilik açısından çok faydalı olur. Bu dönem içinde üzerinde yoğunlaşacağımız konuları, kısa-orta ve uzun vadede yapacaklarımızı bir eylem planı haline getirirsek düzenli çalışabiliriz" diye konuştu.

Yeni çalışma grupları kurulması önerilerinin de değerlendireceğini belirten Güler, özellikle 4 meclisin; 'Kadın, Çevre, Engelliler ve Gençlik meclislerinin oluşması konusunda karar alınarak, gerekli adımların da atıldığını vurguladı. Güler, bunun yanında çalışma gruplarına yönelik çalışmaların ucu açık kaldığını hatırlatarak, konuşmasını da şöyle sürdürdü:

"Yürütücüleri belirlendikten sonra bunları da birlikte kuralım. Sürekli ve dinamik olarak açıkta kalsın. Buna ilişkin görüş ve önerilerinizi de değerlendireceğiz."

Mustafa Güler, bu dönem içerisinde yapacaklarını da anlatarak, meclislerin ve çalışma gruplarının hazırlayacağı program ve çalışma taslaklarının birleştirilerek kent konseyinin dönem çalışmasının ortaya çıkacağını belirtti. Güler, bu noktada kurul üyelerinden, kendilerine gönderilen metinleri tamamlamalarını, böylelikle ortak çalışma programı oluşturacaklarını da sözlerine ekledi.

AKDENİZ'DE 'KONSEY' TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 16:13:01
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 16:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?