4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'de metruk binalar yıkılıyor

AKDENİZ'DE METRUK BİNALAR YIKILIYOR

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde bulunan metruk binaların yıkımı sürüyor.

Akdeniz Belediyesi tarafından sürdürülen yıkım çalışmaları, Bahçe Mahallesi'nde devam etti. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, madde bağımlılarının mesken tuttuğu, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan bir metruk bina daha yıkıldı. Terk edilmiş bina, sahibinin Akdeniz Belediyesi'ne dilekçe ile başvurusu ve encümen kararı alınarak kontrollü olarak yıkılırken, ekiplerin yıktığı terk edilmiş bina sayısı da 142'ye yükseldi.

Kaderine terk edilen binaların yarattığı risklere dikkat çeken Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, bu tür yapıların kentin görünümüne ve çevreye de zarar verdiğini söyledi. Türk, “Maalesef bu tür metruk binaların, uçucu madde ve alkol bağımlıları tarafından mesken tutulması, halkımızı rahatsız ve tedirgin etmektedir. Bu olumsuzlukları engellemek için, bina sahiplerinin onayı ve encümen kararı ile yıkımını gerçekleştiriyoruz. Metruk yapılar, buraları oyun amaçlı kullanan çocuklarımız için de tehdit yaratıyor” dedi.

Halkın temiz ve düzenli bir çevrede yaşaması için sorumlu belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini vurgulayan Türk, "Bu kapsamda, İmar Müdürlüğüne bağlı Yapı Denetim birimi ekipleri, bütün mahallelerde bina denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Tespiti yapılan terk edilmiş binaların mal sahiplerine ulaşılıyor. Prosedürün tamamlanmasının ardından da ekiplerimiz bu tür yapıların kontrollü bir şekilde yıkımını gerçekleştiriyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 14:59:04
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 17:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?