4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'de 'ortak akıl' arayışı

AKDENİZ'DE 'ORTAK AKIL' ARAYIŞI

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, kentte yaşayan sorun ve sıkıntıların aşılabilmesi için ortak akla ihtiyaç duyulduğunu, bu noktada da meslek odası, sendika ve sivil toplum kuruluşları tarafından ortaya konulan görüş ve düşünceleri önemsediklerini söyledi.

Fazıl Türk, kentte faaliyet gösteren sendika, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelerek, başkanlık görevinde geçen 1 yıllık çalışmalarını masaya yatırdı. Mersin adına bugüne kadar ortaya konuşan proje ve çalışmaların yanı sıra önümüzdeki dönemde yapılması gerekenlerin ele alındığı toplantıda; ulaşım, sağlık, eğitim, kültürel ve sosyal etkinlikler, yeşil alanlar gibi hizmet ve projelerde ortak akıl sağlanmasının gerektiği vurgulandı. Belediyenin 40 milyon TL'ye ulaşan borcuyla birlikte; 'Belediyeler Yasası'nda yapılan değişiklik sonrasında Akdeniz'e bağlanan belde belediyeleriyle ilgili sorun ve sıkıntıların da ele alındığı toplantıda yaşanan olumsuzlukların hizmet ve proje üretmede engel olmaması gerektiği görüşü dile getirildi.

Akdeniz Belediyesi'ni 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından 40 milyon TL'lik bir borç ve sorunlar yumağıyla devraldıklarını kaydeden Belediye Başkanı Fazıl Türk, aradan geçen 1 yıllık zaman dilimine karşın işlerin hafifte olsa rayına girmeye başladığını anlattı. Hizmet üretiminde ilgili meslek odaları, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının görüş ve düşüncelerini önemsediklerini, bu nedenle de bu tür toplantıları belirli periyotlarda tekrarlamak istediklerini kaydeden Türk, kentin sorunlarının çözümünde ortaya konulacak görüş ve önerilerin de oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Türk, "Çünkü sendika, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerileri, eleştirileri, bizlere yol gösterecektir. Bu ve benzeri toplantıların belediyemizde görevli ve yetkili tüm arkadaşlarımıza da büyük katkısı olur. Ayrıca önerileriniz, hayata geçirmek istediğimiz çalışma ve projelerde de bizlere ışık tutacaktır" dedi. Toplantıda dile getirilen görüşlerin daha sonraki toplantılarda masaya yatırılacağını ve yeniden ele alınacağını belirten Türk, "Emeğin ve emekçinin hak ettiği değeri elde etmesinde emek örgütlerinin duyarlılığı ve sorumluluğu daha fazladır. Bu nedenle emekçi dostlarımızın her zaman yanındayız. Sizden alacağımız öneri ve eleştiriler bizler için faydalı olacak" diye konuştu.

KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kenan Hazar ise, kentin girişinin Mersin'e yakışmadığına işaret ederek, Kuzey Mersin'in mevcut yapısal konumununsa söz konusu tabloyu değiştirmeye yetmeyeceğini savundu. Mersin'in bir tarım kenti olarak öne çıktığını anlatan Kenan Hazar, turizm ve taşımacılığınsa öne çıkan diğer sektörler olduğunu, dile getirilen sektörler açısından Mersin'in, Türkiye'nin en önemli kentleri arasında yer aldığını ifade etti. Hazar, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Ne yazık ki bütün kültür arazilerimizi kaybettik, bu konuda tedbir alınması gerekir. Kuzey Mersin'de on binlerce portakal bahçesi kesilerek, 20-25 kata kadar yapı kullanma izni verildi. Ama yarın binaların, bizim toplumumuzu doyurmayacağını hepimizi biliyoruz. Bu ülkenin kurtuluşu tarımdadır."

Türk-İş Mersin İl Temsilcisi Adil Alaybeyoğlu ise, bu tür toplantıların rutin hale getirilmesi konusunu çözüm adına atılan olumlu bir adım olarak değerlendirdiklerini dile getirerek, yerel yönetimlerin toplumsal ve kamusal alanın ilk ve en önemli nüveleri olduğunu hatırlattı. Bireylerin, yaşadıkları kentte ilk ulaştığı ve hizmetlerinden yararlandığı yerel yönetimlerin olumlu ya da olumsuzluklarını bizzat yaşadığına dikkat çeken Alaybeyoğlu, "Bu anlamda sizlere çok ciddi görevler düşüyor. Ancak bu görevi sizin üzerinize yıkıp, kenara çekilmek gibi bir derdimizin de olmaması gerekir" dedi. Tüm Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Recep Kara da hayata geçirilen toplantının kendilerini kentte yaşanan sorun ve sıkıntıların aşılabilmesi noktasında umutlandırdığını, farklı görüş ve düşüncelerin ortaklaşabilmesine ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

AKDENİZ'DE 'ORTAK AKIL' ARAYIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 09:59:04
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 18:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?