30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Akdeniz'de parklar yenileniyor

AKDENİZ'DE PARKLAR YENİLENİYOR

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından 2010 yılında yapımına başlanan Çay Mahallesi Kanalüstü Park'ta ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına başlandı.

Parkın altyapısının tamamlanmasının ardından başlatılan ağaçlandırma çalışmalarında, ilk olarak Mersin'in simgesi turunç ağaçları dikildi.

Öte yandan, Akdeniz Belediye Meclisi'nce adı 'Roman Kültürleri Parkı' olarak değiştirilen parkta, yenileme çalışmaları da başladı. Bahara yetiştirilmesi planlanan parkta şu ana kadar beton kalıplar döküldü, bordür ve kilit taşları döşendi, aydınlatma direkleri dikildi ve yeşil alan olarak kullanılacak bölümlerin toprakları döküldü. Fen İşleri Müdürlüğü denetiminde yapılan altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Park ve Bahçeler Müdürlüğü de ağaçlandırma çalışmalarına başladı. Bu çerçevede Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, parkın kuzey ve güneyinde bulunan kaldırımlara yetişkin turunç ve orkide ağaçları dikti.

Mersin'in simgesi olan turunç ağaçlarının, parka ayrı bir anlam katacağını ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, “Çay Mahallesi'ndeki parkımız, bugüne kadar hak ettiği ilgiyi görmemiş olan mahalle sakinlerimiz için belediyecilik hizmetleri açısından adeta bir dönüm noktası olacak. Devlet Su İşleri'ne ait kanalın üstünün kapatılmasıyla, 7 bin 625 metrekarelik bir alan kazanmış olduk. Bu alanı da mahallemizin önemli eksiklerinden biri olarak gördüğümüz modern ve yüksek standartları sahip bir park yaparak değerlendiriyoruz. Halkımız, bahar aylarıyla birlikte parktan yararlanabileceklerdir. Kanalüstü Parkımız, bugüne dek unutulmuş mahallelerimizde yapacağımız sosyal donatı alanları için bir referans noktası olacaktır” dedi.

AKDENİZ'DE PARKLAR YENİLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2011 Cuma 13:57:00
Güncelleme :21 Ocak 2011 Cuma 14:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?