5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Akdeniz'de parklar yenileniyor

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz'de yer alan parklarda bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra ağaç dikim çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Bir program dahilinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında kimi parklarda ömrünü tamamlamış, yıpranmış veya kent estetiğini bozacak nitelikteki bank ve çöp kovaları yenilenirken, diğer yandan da yeni oluşturulan parklarda yeşillendirme ve ağaç dikimi yapıldığı bildirildi.

Son olarak Camişerif Mahallesi eski Yoğurt Pazarı civarında yer alan parktaki bank ve çöp kovalarının değiştirildiği, Karaduvar Mahallesi'nde bulunan parkta da fidan dikimi ve yeşillendirme yapıldığı vurgulandı.Söz konusu çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, ilçede yeşil alan konusunda ciddi bir sorun olduğunu ve bu duruma çözüm bulabilme adına da çaba sarf ettiklerini anlattı.

Fazıl Türk, özellikle kent merkezinin yeşile bürünebilmesi amacıyla oluşturulan bir program dahilinde çalışmalarda bulunduklarını belirterek, bu noktada da önemli bir aşama kaydettiklerini söyledi. Halkın kullanımına açık olan park ve bahçelerin temiz, çağdaş ve kullanışlı hale getirmeye çalıştıklarını belirten Türk, "Akdeniz'de uygun olan her metrekareyi yeşillendiriyoruz. Vatandaşlarımızdan da ricamız; bu alanlara sahip çıksınlar, korusunlar oyun gruplarına, banklara, çiçeklere zarar verilmesini engellesinler" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 17:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?