4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'de spor alanlarıne revize

AKDENİZ'DE SPOR ALANLARI REVİZE EDİLİYOR

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz'de yer alan spor alanları revize ediliyor. Söz konusu çalışmalarla birlikte tesislerin 24 saat boyunca hizmet verebilecek kapasiteye ulaşması hedefleniyor.

Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde yer alan, özellikle çocuk ve gençlerin yararlandığı spor tesislerinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce gerçekleştirilen çalışmalara Çay Mahallesi'ndeki tesislerden başlandığı bildirildi. Bölgedeki spor alanları iyileştirilirken, tesislerde 70x35 metrelik sahanın çimlendirilip, mini bir toprak antrenman sahası, duşluklar, soyunma odalarının ve bir de izleyici tribünü inşa edildiği kaydedildi.

Söz konusu çalışmaları değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, revizyonun oluşturulan bir program dahilinde ilçedeki tüm spor tesisi ve sahalarda uygulanacağı bilgisini verdi. Fazıl Türk, Çay Mahallesi Spor Tesisindeki futbol sahasını çimlendirdiklerini, tesisin komple boyandığını ve tesis içerisinde kilit taşı döşendiğini ifade ederek, "Ekiplerimiz bu sahada yapılan müsabakaları izlemek isteyen sporseverler için de bir tribün yapımına başladılar. Ayrıca, buranın sadece antrenmanlar esnasında değil, günün her saati halkımızın kullanımına açmak için oturma bankları yerleştirdik ve peyzaj düzenlemesini tamamladık" dedi.

Amaçlarının çocuklarla birlikte gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutacak etkinliklerin arttırılması olduğunu kaydeden Türk, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Spor, kardeşlik duygularını pekiştiren, insanları birbirine yaklaştıran bir olgudur. İnanıyorum ki, bu sahalardan geleceğin başarılı sporcuları yetişecektir. Biz Akdeniz Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Çocuklarımızın çağdaş, kaliteli alanlarda spor yapmalarını sağlayacağız. Başarılı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi de ödüllendireceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 17:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?