4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'de 'spor'a yatırım yapılıyor

AKDENİZ'DE 'SPOR'A YATIRIM YAPILIYOR

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nce yürütülen çalışmalar kapsamında bölgedeki spor tesislerinde yenileme, peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Akdeniz Belediyespor Kulübü bünyesindeki spor tesislerinde revize ve düzenleme çalışmalarında bulunan belediye ekiplerinin, Çay Mahallesi Spor Tesisi ve Karaduvar Tenis Kortu'nun ardından şimdi de Karacailyas Spor Tesisi'nde yenileme, peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başladığı bildirildi. Söz konusu yenileme çalışmaları kapsamında; spor tesisine yeni soyunma odaları, hakem odası ve duşluklar yapıldığına dikkat çekilirken, tesisin seyirci ve protokol tribünleri de revize edilerek, futbolseverlerin maçları daha rahat ve geniş bir mekanda izleyebilmelerine imkan sunulacağı belirtildi.

Tüm bunların yanı sıra boyanarak temiz ve yeni bir görünüme de kavuşturulması beklenen Karacailyas Spor Tesisi'ne, yeni eklenen bu bölümlerin yanında sahanın ve etrafının peyzajı, çevre düzenlemesi ve bakımı da yapılarak tesis modern bir görünüme kavuşturulacağının altı çizildi. Tesisteki yenileme çalışmalarını yerinde inceleyerek, ekiplerden bilgi alan Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çat, belediyenin kısıtlı bütçe ve imkanlarına rağmen, spora ve sporcuya yönelik hizmet ve projelerin sürdürüleceğini vurguladı.

Sporun, gençlerin kendilerine olan özgüvenlerini arttıran, kötü alışkanlıklardan uzaklaştıran önemli bir güç olduğunu da belirten Çat, belediye olarak imkan ve olanaklar ölçüsünde spor tesisi sayısını arttırmaya çalıştıklarını kaydetti. Çat, "Akdeniz Belediyesi'nin, spora ve sporcuya verdiği değer, tüm Mersin kamuoyu tarafından iyi bilinmektedir. Bu anlamda, sporcularımıza desteğimiz gün geçtikçe artacaktır. Bunun için proje ve çalışmalarımız tüm hızıyla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir" dedi.

Çat, Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü'nün, büyük bir başarı göstererek Türkiye Futbol Federasyonu'nca bu sezon ilk kez başlatılacak olan; Türkiye Bölgesel Amatör Ligi'ne (BAL) yükselme başarısı gösterdiğini hatırlattı. Bu anlamda da sporcuların ödüllendirilmesi, dahi iyi, geniş ve düzenli bir tesis oluşturulması amacıyla Karacailyas Spor Tesisi ve tesis içinde yer alan çim sahada da yenileme çalışmalarının başlatıldığını anlatan Çat, tesise yapılacak yeni bölümlerle misafir takımların da rahat bir ortamda ağırlama ve konaklama imkanı sunulacağını açıkladı.

Hasan Çat, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Özellikle kenar mahalle olarak tabir edilen bölgelerde yaşayan ve bu tür tesislere hasret kalan çocuklarımız ve gençlerimiz için spor tesislerimizin sayısını çoğaltmak istiyoruz. Mevcut tesislerimizi de yenileyip hizmete sunuyoruz. Akdeniz Belediyesi olarak, spora ve sporcuya destek konusunda üzerimize düşeni her zaman yapacağız. Gençlerimizin çağdaş ve kaliteli mekânlarda spor yapabilmelerinin önünü açacağız."

AKDENİZ'DE 'SPOR'A YATIRIM YAPILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2010 Cumartesi 12:17:00
Güncelleme :18 Eylül 2010 Cumartesi 12:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?