4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'de temizlik atağı

AKDENİZ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK ATAĞI

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin ilçeye bağlı 56 mahalleye yönelik hizmet atağı sürerken, Huzurkent Mahallesi'nde de 'temizlik kampanyası' kapsamında çalışma yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde 'ağaç budama kampanyası' amacıyla Huzurkent'e giden ekiplerin ardından bölgede bu kez de geniş kapsamlı bir temizlik çalışması yürütüldü. Bölgedeki çalışmaya Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ve Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan da katıldı. 1 çöp toplama aracı, 2 yol süpürme aracı, 1 arazöz ve 1 traktör ile beldenin cadde ve sokaklarına giren 60 kişilik ekip, yeşil alanlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının bahçelerini çöpten arındırdı.

Beldede, vatandaşları bilinçlendirmek, çöplerin ve ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşümünün sağlanmasının önemine dikkat çekilen el ilanları da dağıtıldı.

Çalışmaları denetleyen Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, vatandaşların sağlığı, temiz ve yaşanılabilir bir çevre için temizlik çalışmalarına ayrı bir önem verdiklerinin altını çizdi. Çalışmaların, ilçeye bağlanan 8 beldeyle birlikte kent merkezini de kapsadığını ve temizlik kampanyasının belirli aralıklarla süreceği bilgisini veren Türk, “Akdeniz'e yeni bağlanan ve bugüne dek ihmal edilen beldelerimizin de belediyemiz olanaklarından faydalanması amacıyla buralarda yoğun bir temizlik çalışması başlattık. Kampanyamız devam edecek. Özellikle bahar ve yaz aylarında daha da yoğunlaşacak ve çalışmalar programlanarak periyodik aralıklarla devam edecek” dedi.

Sinek ve haşereyle mücadele çalışmalarının yasayla Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini hatırlatan Türk, “Bu konuda maalesef bazı endişelerimiz de var. İnşallah bu görevi bizden daha iyi bir şekilde sürdürürler. Umarız vatandaşlarımızın yaz mevsiminde evlerinde rahat etmesi sağlanır” diye konuştu.

AKDENİZ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 16:50:04
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 17:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?