4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'de 'temizlik' seferberliği

AKDENİZ'DE 'TEMİZLİK' SEFERBERLİĞİ

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nce; 'Sağlıklı, Temiz ve Yaşanabilir Bir Akdeniz' sloganıyla hayata geçirilen temizlik kampanyasının sürdürüldüğü bildirildi. 110 kişilik bir ekiple yürütülen temizlik çalışmalarıyla birlikte moloz ve atık toplama faaliyetlerinin yanı sıra ağaç ve çim budaması yapıldığı kaydedildi.

İlçeye bağlı toplam 56 mahallede oluşturulan bir program dahilinde yürütülen; 'Temizlik ve Çevre Düzenleme Kampanyası'nın, Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler, Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık 110 kişilik bir ekiple ilk olarak Huzurkent Mahallesi'nde başlatıldığı hatırlatıldı. Ardından sırasıyla; Dikilitaş, Bağcılar, Kazanlı, Karacailyas, Çay ve Çilek mahallelerinde hayata geçirilen kampanyayla birlikte Müftü Deresi'nin doğu yakasında yer alan bisiklet ve yürüyüş yolundaki çöp ve atıkların temizlendiği, GMK Bulvarı üzerindeki kaldırımlarda bulunan palmiye ağaçlarının da budandığı ifade edildi.

İş makineleri ile birlikte cadde ve sokaklarda çalışma yürüten ekiplerin, bölgeyi her türlü çöp ve atıktan arındırdığına dikkat çekilirken, çalışmalarla birlikte park ve yeşil alanlarda temizliğin yanı sıra dere yatağı ve boş arazilerden toplanan inşaat atığı ve çöplerin de iş makinelerinin yardımıyla bölgeden uzaklaştırıldığı bilgisi verildi. Boş arazilerde biten ve yangın çıkarma riski taşıyan kuru yabani ot ve çalıların da çim biçme makinesiyle temizleyen ekiplerin, elektrik telleri veya konutlar açısından tehlike oluşturan ağaç dallarını da kovalı vinç yardımıyla budadığı belirtildi. Görevli ekiplerin tüm bunların yanında bahçesindeki ağaçların budanmasını veya molozların kaldırılmasını isteyen mahalle sakinlerinin talebini de yerine getirdiği vurgulandı.

'Temizlik ve Çevre Düzenleme Kampanyası' kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, çevre sağlığına önem verdikleri belirterek, yaşanılabilir, temiz bir Akdeniz ve Mersin için çaba sarf ettiklerini anlattı. Türk, "Sonbaharla birlikte kampanyamızı kenar mahallelerimden sonra kent merkezine taşıdık. 15 gün boyunca aralıksız olarak sürecek olan bu çalışma, önümüzdeki günlerde daha da yoğunlaşacak ve belli aralıklarla bütün bölgelerimizi kapsayacak. Akdeniz'in doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her mahalleye gideceğiz. Bu kampanyamız kapsamında tüm mahallelerimize misafir olacağız" dedi.

AKDENİZ'DE 'TEMİZLİK' SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 13:19:05
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 13:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?