4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'de yeni yollar açılıyor

AKDENİZ'DE YENİ YOLLAR AÇILIYOR

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yürütülen çalışmalar kapsamında 50 yeni yol açıldığı bildirildi. Ekiplerin bordür taşı döşeme işlemlerinin yanı sıra metretül kaldırım, asfalt kaplama ve yama çalışmalarında da bulunduğu kaydedildi.

Son olarak Gündoğdu Mahallesi'nde çalışma yürüten Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin söz konusu mahallede günde yaklaşık 100 ton asfalt döktüğüne dikkat çekilirken, birçok cadde ve sokakta 1 aydan bu yana sürdürülen çalışmalarda yaklaşık 2 bin ton asfalt dökülerek cadde ve sokaklar asfaltlandığı açıklandı. Belediye gelirlerinin önemli bir bölümünün adeta hizmete susamış olan bölgelerde yaşayan insanların yaşam kalitesinin arttırılması adına kullanıldığını anlatan Belediye Başkanı Fazıl Türk, bölgede bir tek asfaltsız, kaldırımsız ve yol sorunu yaşayan mahalle kalmayıncaya kadar devam edeceğinin altını çizdi.

Yallarca toz, toprak, çamur ve su içinde yaşamaya mahkum edilen ve 'kenar mahalle' olarak tabir edilen yerleşim bölgelerinde yaşayan insanları dertlerinden kurtarmaya kararlı olduklarını ifade eden Türk, "Akdeniz halkına bir söz verdik ve bu sözümüzün gereğini yerine getiriyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz, imar planlarında yol olarak işaretlenen bölgelerde yeni yollar açarken, kaldırımı olmayan sokakların da kaldırımlarını yapıyor. Ardından da sokak ve caddeler asfaltlanıp, Akdeniz halkımız özlediği hizmetlere kavuşuyor" dedi.

Hizmetlerin, özellikle altyapı çalışmaları sonucu bozulan bölgelerin yanı sıra uzun yıllar hizmet alamamış mahallelerde yoğunlaştığının belirten Türk, 'Eşit Hizmet' sloganıyla yürütülen çalışmalara bağlı olarak ilçe sınırları içinde yer alan toplam 56 mahalleye de eşit mesafede olduklarını vurguladı. Türk, "Ekiplerimiz, asfalt kaplama ve çalışmalarının en kısa zamanda bitmesi için yoğun bir tempoda çalışıyor. Gerçekten de elimizdeki tüm imkanları halkımızın hizmetine sunuyoruz. Çünkü halkımız, tüm hizmetlerin en güzeline layık. Teknik ekiplerimizin tespitleri, muhtarlarımız ve yurttaşlarımızın talepleri dikkate alınarak, asfalt ihtiyacı olan cadde ve sokaklarda kaplama ve yama çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 16:27:01
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 09:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?