4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'de yeşil alan atağı

AKDENİZ'DE YEŞİL ALAN ATAĞI

Mersin'de merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından oluşturulan fidanlıkta, ağaç, çiçek ve çalı türü bitkilerin üretiminin arttırıldığı bildirildi.

Akdeniz Belediyesi bünyesinde 14 bin metrekarelik alan üzerine kurulu fidanlıkta üretilen tüm bitkilerin, ilçenin her bölgesinde yer alan park, yeşil alan, refüj, kaldırım ve okullardaki alanlara ekim ve dikiminin yapıldığı belirtildi. Çalışmalar sayesinde, bir çok şehir gibi betonlaşma sorunu yaşanan Mersin'de, kişi başına düşen yeşil alan miktarının da arttırıldığı ifade edildi.

Çalışmaları değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, geçtiğimiz yıl içerisinde 60 bin mevsimlik çiçek ile 5 bin ağaç ve çalı türü bitki üretildiğini, Akdeniz'in her bölgesinde bulunan yeşil alanlara ekim-dikiminin yapıldığını söyledi. Akdeniz iklimine uygun her türlü bitkinin üretilmeye devam edeceğini de belirten Türk, “Çocuklarımıza daha yeşil ve yaşanılabilir bir dünya ve ülke bırakabilmek için elimizden geleni yapmalıyız. Bizler de bu kapsamda fidanlığımızın kapalı alanlarına bir yenisini ekleyerek üretim kapasitemizi arttırdık. 'Dört Mevsim Yeşil Akdeniz' sloganı ile kendi olanaklarımızla ekonomik bir biçimde ürettiğimiz ağaç ve çalı türü bitkilerimiz ile mevsimlik çiçeklerimizi yeşil alanlarımıza dikiyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 17:11:05
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 17:13:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?