4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'de 'yeşil' seferberliği

AKDENİZ'DE 'YEŞİL' SEFERBERLİĞİ

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz'de 'yeşil' seferberliği başlatıldı. Ağaçların zarar gören dokusunun yenilenip tazelenmesi kapsamında ilçe genelinde Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından geniş kapsamlı bir budama çalışması başlatıldığı bildirildi.

Temiz ve düzenli bir çevre oluşturulması amacıyla hayata geçirilen çalışmalara bağlı olarak tüm bulvar, cadde, sokak ve parkların yanı sıra kamu kurum ve kuruluşların bahçesindeki ağaçların da budandığı vurgulandı. 50 kişiden oluşan bir ekip tarafından yürütülen budamaların ilk olarak Huzurkent ve Bağcılar beldesinde başlatıldığı ifade edilirken, elektrik telleriyle temas ederek can güvenliği açısından tehlike oluşturan, çürüdüğü için kırılma riski taşıyan veya karayoluna uzanıp sürücü ve yayaların can güvenliğini tehdit eden ağaçların budandığı kaydedildi.

Tüm belde ve kent merkezinde gerçekleştirileceği belirtilen çalışmaları değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, bol oksijenli bir hava oluşturmak ve aynı zamanda da temiz ve estetik bir çevre sağlamanın yolunun; budaması yapılmış diri ve canlı ağaç topluluklarının oluşturulmasından geçtiğini savundu. Fazıl Türk, "Verimden düşen ağaçlar kötü görüntüye neden oluyor. Bu görüntü kirliliğini ortadan kaldırmanın tek yolu da ağaçların budamayla gençleştirilerek yeniden verimli ağaçlara dönüşmesidir. İşte bu nedenle ilçemizde estetik ve temiz ve sağlıklı bir çevre için ağaç budama kampanyası başlattık" dedi.

Çalışmanın TEDAŞ ile koordineli bir şekilde yürütüldüğünü, budama yapılacak bölgelerde elektrik kesintisi uygulanarak tehlikenin ortadan kaldırıldığını da açıklayan Türk, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Bilindiği gibi uzayıp elektrik tellerine temas eden ağaç dalları da can güvenliği açısından ciddi tehlikeler oluşturuyor. Budama işlemiyle bu tehlikeyi de ortadan kaldırıyoruz. Söz konusu çalışmamız, ilçe sınırlarımız dahilinde budanmamış tek bir ağaç kalmayıncaya dek sürecek."

AKDENİZ'DE 'YEŞİL' SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 12:25:05
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 18:34:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?