30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Akdeniz'de 'yeşil'e yatırım

AKDENİZ'DE 'YEŞİL'E YATIRIM YAPILIYOR

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz'deki tüm park ve yeşil alanlarda bakım, onarım ve yenileme çalışmalarında bulunduğu bildirildi.

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yürütülen çalışmalarla birlikte yeni yapılan parklar halkın kullanımına sunulurken, diğer yandan da ilçede yeşil doku hakim kılınmaya çalışıldığı, tüm bunların yanında da kullanım ömrünü tamamlayan parkların revize edilerek, yeniden Akdeniz'e kazandırıldığı kaydedildi. Kısa süre önce yenilenen Halk Mahallesi 141. Cadde üzerinde bulunan çocuk oyun parkına yeni spor aletleri yerleştirilirken, havaların güzel gitmesiyle birlikte Birinci Çevre Yolu üzerindeki Roman Kültürleri Parkı ile Huzurkent 2012 Sokak'ta yer alan parkta yenileme çalışmalarının sürdürüldüğü açıklandı. Her iki parkın ışıklandırma, bank, pergola ve kamelyalarının yerleştirilmesi ve çevre düzenlemesinin sona ermesiyle birlikte halkın hizmetine açılacağı dile getirildi.

Park ve yeşil alanlarda gerçekleştirilen çalışmaları değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, 'kenar mahalle' olarak tabir edilen ve geçmişte hiçbir yöneticinin uğramadığını savunduğu bölgelerde her türlü hizmeti vermeye çalıştıklarını anlattı. Akdeniz'de uygun görülen tüm alanlara yeni parklar yapmaya devam edeceklerini ifade eden Türk, “Mersin ve Akdeniz'de kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Ekiplerimizin özverili çalışmaları sayesinde bugüne dek birçok yeni parkı halkımızın hizmetine açtık. Amacımız; ilçemizde yeşil dokuyu hakim kılmak, halkımızın ortak kullanımına açık tüm alanları temiz ve düzenli bir hale getirmektir. Halkımızın talebi ve belediyemiz imkanları ölçüsünde yeni parklar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yeşil alan ve park varlığının, bir ülkenin önemli bir zenginlik göstergesi olduğunu kaydeden Fazıl Türk, “Yeşil doku, oluşturduğu temiz hava ve bol oksijen ile insana huzur vermesinin yanında fabrikalardan salınan zehirli toz ve gazların etkilerini de azaltarak havayı temizler. Çocuklarımıza yeşilin hakim olduğu yaşanılabilir bir dünya bırakmak borcumuzdur. Geçmişte oyun oynayabilecekleri yer bulamayan çocuklarımızı sevindirmeye devam edeceğiz. Akdeniz'de park ve yeşil alan varlığımızı arttırmanın, mevcuttakileri de korumanın gayreti içindeyiz” ifadesini kullandı.

AKDENİZ'DE 'YEŞİL'E YATIRIM YAPILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 12:04:03
Güncelleme :17 Şubat 2011 Perşembe 12:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?