4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'de 'yıkım' var

AKDENİZ'DE 'YIKIM' VAR

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yapılan çalışmalar kapsamında son bir yıllık zaman diliminde; bölgede görüntü kirliliği oluşturmasının yanında sosyal açıdan da risk oluşturan toplam 140 metruk binanın yıkımının gerçekleştirildiği bildirildi.

Yaşanabilir ve düzenli bir kent oluşturulması noktasında çalışmalarını sıklaştıran ekiplerin, son olarak Nusratiye Mahallesi 5007 Sokak'ta, görüntü kirliliğinin yanı sıra madde kullanıcılarının da adeta mekanı haline geldiği öne sürülen ve kümelenmiş yapısıyla dikkat çeken metruk binaların yıktığı belirtildi. Mahalle sakinlerinin şikayeti ve muhtarın da yazılı başvurusu üzerine yıkılan binalardan arta kalan molozların da yine Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce temizlendiğini, yığınların da mahalleden çıkartılıp bir başka noktaya taşındığı kaydedildi.

Nusratiye Mahallesi'ndeki metruk yapıların yıkımına yönelik çalışmaların önümüzdeki süreçte de devam edeceğini belirtilirken, söz konusu çalışmalarla birlikte bir defada yıkılan toplam bina sayısının da 20'yi aşacağı vurgulandı. Mahallede yıkımı gerçekleştirilen ve 'gecekondu' türü yapılar ona öne çıkan binaların 1950'li yıllarda yapıldığı ifade edilirken, sahipleri tarafından kaderine terk edilen tüm bu yapıların da bugün uyuşturucu madde ve alkol bağımlılarının yanı sıra fuhuş çetelerinin de adeta mekanı haline geldiğine dikkat çeken Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, bu tür yapıların yıkılmasıyla birlikte mahalle sakinlerinin de rahat bir nefes alacağını savundu.

Fazıl Türk, sorumlu belediyecilik anlayışı çerçevesinde; görüntü ve çevre kirliliği oluşturan, sosyal açıdan riskler oluşturan terk edilmiş yapıları ortadan kaldırmak için çalışmalarının süreceğini belirtti. Belediye olarak kendilerinin 2010 yılı içinde ekiplerin yıktığı metruk bina sayısının 140'a ulaştığını ifade eden Türk, "Belediye olarak ilçemizi modern görünüme bir kente dönüştürme gayretimiz sürüyor. İlçemizde görüntü ve çevre kirliliği yaratan, çocuklarımız ve gençlerimiz için risk yaratan terk edilmiş metruk yapılara izin vermemiz mümkün değil" dedi.

Metruk yapıların yıkımının, halktan gelen talep ve şikayetler doğrultusunda gerçekleştiğini anlatan Türk, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Kaderine terk edilen bu tür binalar, halkımızın can ve mal güvenliği açısından da ciddi tehlikeler oluşturuyor. Kentimizin siluetini de bozan bu tür binalar, alkol ve madde bağımlılarının da mesken tutması nedeniyle mahalle halkımıza ciddi rahatsızlıklar veriyor." Fiziki veya sosyal açıdan risk oluşturan yapıların kendilerine iletilmesi çağrısında bulunan Türk, yapılacak olan şikayetlerin de; Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün 2387954 ve 2387955 numaralı telefonlarına yapabileceğini dile getirdi.

AKDENİZ'DE 'YIKIM' VAR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 17:22:04
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 17:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?