4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'de 'yıkım' var

AKDENİZ'DE 'YIKIM' VAR

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz'de kaderine terk edilen ve sosyal açıdan da risk oluşturan metruk binaların, Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yıkıldığı bildirildi.

Aynı zamanda çevre ve görüntü kirliliği de oluşturan yapıların yıkımına yönelik çalışmalar kapsamında Güneş ve Barış mahallelerinde yer alan 2 metruk bina Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yıkıldığı bildirildi. Yıkılan yapılardan arta kalan moloz ve yığınların da yine belediyeye bağlı ekiplerce kaldırılarak, bölgede temizlik çalışmaları gerçekleştirildiği kaydedildi.

Çalışmaları değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, bugüne kadar kaderine terk edilen toplam 111 metruk binanın yıkımını gerçekleştirildiğini ifade ederek, söz konusu binaların görüntü kirliliğinin yanında diğer yapılar için de bir tehlike unsuru olduğunu vurguladı. Türk, belediye olarak Akdeniz'i modern ve daha yaşanılabilir bir görünüme kavuşturma noktasında çaba sarf ettiklerinin altını çizerek, “Kullanılmayan bu tür metruk yapılar, kentin görüntüsünü kötü etkilemekte birlikte, madde ve içki bağımlılarının da mesken tutması nedeniyle, bölge sakinlerine de rahatsızlık vermektedir” dedi. Sorumlu belediyecilik anlayış çerçevesinde bu tür yapıları tespit ettiklerini veya halktan gelen ihbarları değerlendirdiklerini kaydeden Türk, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Sonuçta bina sahipleriyle temasa geçiyoruz. Yapı sahiplerinin de onayı neticesinde aldığımız Encümen kararı sonucunda da ekiplerimiz söz konusu evlerin yıkım işlemlerini gerçekleştiriyor.”

Güneş Mahalle Muhtarı Mehmet Altay da, mahalle sakinlerinin kaderine terk edilen yapılar nedeniyle rahatsız olduğunu belirterek, söz konusu yapıların balici ve tinerci olarak tabir edilen insanların mekanı haline geldiğini ve buraları kullananların, çevresindekileri de rahatsız ettiğini anlattı. Sorunun çözümü noktasında gerekli yerlere başvuruda bulunarak, yapıların yıkım kararı alınmasını sağladıklarını anlatan Altay, ev sahibiyle birlikte yıkım çalışmalarına yardımcı olduklarını, bu kapsamda da kendilerine destek veren Akdeniz Belediyesi'ne teşekkür etti.

Yıkımlar nedeniyle Akdeniz Belediyesi'ne teşekkür eden mahalle sakinleri, terk edilen bu yapıların madde bağımlılarının mekanı haline geldiğine dikkat çekerek, özellikle akşam saatlerinde dışarıya çıkmaya çekindiklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 17:15:05
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 17:20:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?