5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Akdeniz'de yıkıma devam...

AKDENİZ'DE YIKIM ÇALIŞMALARI

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kaderine terk edilen ve madde bağımlılarının mekanı haline gelen binaların yıkımını sürdürüyor. Bugüne kadar ilçede yıkılan bina sayısının 109'a ulaştığı açıklandı.

Çalışmalar kapsamında son olarak Mahmudiye Mahallesi 4812 Sokak ile Camişerif Mahallesi 5227 Sokak'ta bulunan iki ayrı binanın alınan karar kapsamında yıkımı Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce gerçekleştirildiği bildirildi. Yıkım çalışmalarını değerlendiren Belediye Başkanı Fazıl Türk, Akdeniz'in çağdaş bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine dikkat çekerek, kentin siluetini bozan ve görüntü kirliliğine yol açan yapılara asla müsaade etmeyeceklerini söyledi. Fazıl Türk, yapılan ihbarlar kapsamında harabe haline gelen, işlevini kaybetmesinin yanında madde bağımlılarının mekanına dönüşün yapıların yıkımını, kontrollü bir şekilde sürdürüldüğüne dikkat çekerek, bugüne kadar sahipleri tarafından kullanılmayan ve sosyal risk arz eden toplam 109 binanın yıkıldığı bilgisini verdi.

Metruk binaların aynı zamanda görüntü kirliliğine neden olduğunun altını çizen Türk, “Belediye olarak ilçemizi modern bir kent görünümüne kavuşturma çabası içindeyiz. Sahipleri tarafından kullanılmayan bu tür metruk yapılar, kentin siluetini olumsuz yönde etkiliyor. Aynı zamanda madde bağımlılarının mesken tuttuğu bu yerler, çevre sakinlerini de rahatsız ediyor. Biz de sorumlu belediyecilik anlayışımız kapsamında bu tür yapıları tespit ederek veya halkımızdan gelen ihbarları değerlendirerek yapı sahipleriyle temasa geçiyoruz. Bina sahiplerinin de onayı neticesinde ekiplerimiz yıkım işlerini gerçekleştiriliyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 16:38:00
Güncelleme :1 Aralık 2009 Salı 17:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?