4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'den 'kilise' açılımı

AKDENİZ'DEN 'KİLİSE' AÇILIMI

Türkiye'nin en büyük iki katedralinden biri olarak öne çıkan Latin-İtalyan Katolik Kilisesi, Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından temizlendi. Kilisede genel temizlik çalışması yapan ekipler, binanın bulunduğu alanda da çevre temizliği yaptı.

Akdeniz Belediyesi tarafından, ilçede bulunan cami ve kilise cemaatlerinin sağlıklı ve hijyenik bir ortamda ibadetlerini yerine getirebilmesi amacıyla başlatmış olduğu; 'Temizlik ve Bakım Kampanyası' devam ediyor. Temizlik İşledi Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yürütülen çalışmalar kapsamında Mersin'in en eski ibadet merkezleri arasında gösterilen Latin-İtalyan Katolik Kilisesi de kapsamlı bir çalışma yaparken, kilisenin yer ve camlarla birlikte avizeleri silinip halıları da yıkanırken, binanın bulunduğu alana da çevre temizliği yapıldı.

Söz konusu çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Fazıl Türk, Latin-İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Peder Roberto Ferrari ile Rahipler Hanry Leylek ve Maciek Sokolowski ile de sohbet ederek kiliseyi gezdi. Kilise sunağındaki mumlardan da bir tane yakıp sunağa diken Türk, cami, kilise veya havra olsun, tüm dinlere ait ibadethanelerde başlatılan temizlik ve bakım çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Hizmette hiçbir zaman ayrım yapmadıklarının altını çizen Türk, kilise yetkilileri tarafından kendisine iletilen sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında da ilgili birimlerin harekete geçmesi için en kısa sürede girişimlerde bulunacaklarının sözünü verdi.

Latin-İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Peder Roberto Ferrari ise, katkı ve desteklerinden dolayı Fazıl Türk'e teşekkür ederek, belediyenin maddi ve manevi desteğini görebilmenin de kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Peder Roberto Ferrarri, kilise hakkında da bilgiler vererek, hayata geçirmek istedikleri proje ve çalışmalar konusunda da destek istedi. Ferrari, kilise bahçesinde bir oyun alanı oluşturma çabası içinde olduklarını anlatarak, bu konuda da Akdeniz Belediyesi'nin kendilerine gereken katkıyı vereceklerinden de hiçbir şüphelerinin olmadığını belirtti.

AKDENİZ'DEN 'KİLİSE' AÇILIMI
AKDENİZ'DEN 'KİLİSE' AÇILIMI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 12:06:05
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 12:12:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?