4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'den spora destek

AKDENİZ'DEN SPORA DESTEK

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, bölgede amatör olarak faaliyet gösteren toplam 13 spor kulübüne forma, ayakkabı ve futbol topundan oluşan malzeme yardımında bulundu.

Seyfi Ali Türkoğlu-Şafak Erdur Spor Tesisleri'nde düzenlenen törenle birlikte Gençlerbirliği, Huzurkentspor, Galataspor, Bahçelispor, Yenitaşkentspor, Adanalıoğlu, Kuvva-i Milliyespor, Dikilitaşspor, İçelspor, Karacailyasspor, Demirspor, Türkocağı ve Karaduvarspor adlı kulüplere malzeme yardımı yapıldı. Söz konusu törene katılarak amatör spor kulübü yöneticisi ve genç sporcularla yakından ilgilenen Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, sporun en güzel tarafının; her renkten ve her kültürden insanı bir araya getirmesi olduğunu kaydetti.

Sporcuların da ahlaklı ve onurlu duruşlarıyla topluma örnek olması gerektiğini ifade eden Türk, bunun yanında yerel yöneticilerin de başarılı sporcuların önünü açması gerektiğinin altını çizdi. Türk, belediyesi olarak kentteki spor etkinliklerinin yaygınlaştırılabilmesi noktasında spora olan yatırımları da her geçen gün arttırdıklarını dile getirerek, sporda en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunun da bilinciyle hareket ettiklerini söyledi.

Fazıl Türk, "Bu nedenle kulübümüz bünyesinde futboldan tenise, satrançtan Uzakdoğu dövüş sporlarına kadar farklı branşlarda aktif faaliyetler yürütüyoruz. Aynı zamanda, ilçemiz sınırları içerisinde yer alan ve kentimizi ulusal ve uluslar arası müsabakalarda temsil eden kulüplerimize de bütün imkanlarımızı zorlayarak katkı sunmaya çalışıyoruz. Bugün malzeme desteği sunduğumuz kulüplerdeki oyuncular adına son derece mutluyum. Sporcularımızın gözlerindeki ışıltı, gelecekte ne kadar başarılı olacağına işarettir" dedi.

Spor sahaları ve tesisler konusuna da açıklamalarda bulunan Türk, belediye olarak yeni spor tesisleri yapmanın yanında ilçede atıl durumda olan tesis ve alanları da revize ettiklerini belirterek, Tırmıl'da bulunan arazinin tamamının spor kompleksi haline getirilebilmesi noktasında gerekli çalışmaların başlatıldığı ve en kısa sürede de tesisi bölge insanının hizmetine sunacaklarını da sözlerine ekledi.

Malzeme yardımında bulunulan kulüpler adına kısa bir konuşma yapan Mersin Demirspor Kulübü Başkanı Kurtuluş Yakıcı ise, katkı ve destekleri nedeniyle Fazıl Türk'e teşekkürlerini sundu. Kurtuluş Yakıcı, yapılan yardımların sadece futbolla sınırla kalmaması, bunun yanında diğer branşlardaki amatör spor kulüplerine de aynı yardımın verilmesi talebini gündeme getirerek, bugün amatör kulüplerin en önemli sorununsa saha olduğunu dile getirdi ve bu konuda Akdeniz Belediyesi'nden destek istedi.

AKDENİZ'DEN SPORA DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2010 Salı 17:07:03
Güncelleme :9 Kasım 2010 Salı 17:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?