30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Akdeniz'e 2 yeni park

AKDENİZ'E 2 YENİ PARK

Mersin'de merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nce yenilenen 2 park vatandaşların hizmetine sunuldu.

Akdeniz Belediyesi ekolojik, çevreye ve doğaya duyarlı yönetim anlayışı ile ilçe sınırlarında bulunan park ve yeşil alanları arttırmak, eskiyenleri de revize etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Akdeniz halkına kazandırdığı 8 yeni parkın ardından Özgürlük ve Gündoğdu mahallelerinde bulunan 2 parkı daha yenileyerek halkın hizmetine sundu. Revize edilen parkların çevre düzeni baştanbaşa yenilenirken, kaldırımları yapıldı, oyun grupları, pergola ve bankları kuruldu. Aydınlatma direkleri de dikilen parklarda, ağaçlandırma, çiçeklendirme ve çimleme çalışmaları da sona erdi.

Çalışmaları değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Akdeniz halkının nefes alabileceği, dinlenebileceği, çocukların gönüllerince oyun oynayabilecekleri parklar yapmaya devam edeceklerini söyledi. Park ve yeşil alan varlığının önemine dikkat çeken Türk, Mersin'de yeşil dokuyu hakim kılmak, kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak için çalışmalarının aralıksız süreceğini belirtti.

Türk, “Akdeniz Belediyesi olarak, belediye bütçesinin büyük bir bölümünü halkımıza hizmetler sunmak amacıyla kullanmaya devam ediyoruz. Akdeniz sınırları içindeki mahallelerimiz öncelikli olarak hangi hizmete ihtiyaç duyuyorsa, bizler de planlamayı o şekilde uyguluyoruz. Bugüne dek 8 parkı halkımızın hizmetine açtık, hizmetlerimiz devam edecek” dedi.

Kenar mahallelerin geçmiş yıllarda ihmal edildiğini vurgulayan Türk, “Bu bölgelerimizde bulunan parklarımız adeta viraneye döndü. Vatandaşlarımızın dinlenebileceği, çocuklarımızın oyun oynayabileceği alanlar bakımsızlık sonucu yavaş yavaş yok oldu. Akdeniz Belediyesi olarak, şimdi tüm bu eksikleri tamamlamak ve Akdeniz halkımıza hak ettiği hizmetleri sunmak için bütün gayretimizle çalışıyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde de yeni parklar oluşturmak için hizmet ve projelerimizi sürdüreceğiz. Geçmişte oyun oynayacak yer bulamayan çocuklarımızı sevindirmeye devam edeceğiz. Halkımıza 2 yeni parkı kazandıran ekiplerimize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

AKDENİZ'E 2 YENİ PARK
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2011 Salı 17:31:01
Güncelleme :19 Temmuz 2011 Salı 17:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?