4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Akdeniz'e bin çöp konteyneri

AKDENİZ'E BİN ADET YENİ ÇÖP KONTEYNERİ

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından, 'Temiz Bir Mersin, Yaşanılabilir Bir Akdeniz' sloganı kapsamında ihtiyaç duyulan mahalle, bulvar, cadde ve sokaklara toplam bin adet yeni çöp konteyneri yerleştirildiği bildirildi.

İlçeye bağlı 56 mahallede günlük ortalama 400 ton çöp toplandığı ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, temizlik hizmetlerinin aksamaması için 800 adet 800 litrelik, 200 adet de bin litrelik olmak üzere toplam bin adet çöp konteyneri satın aldıklarını açıklarken, eski konteynelerin de kaldırılarak yerine yenileri yerleştirildiğini, kullanımdaki konteynırlar bakteri, mikrop ve haşere oluşumuna karşı dezenfekte edildiğini söyledi.

Demokratik, katılımcı, şeffaf ve ekolojik bir yönetim modelini esas aldıklarını vurgulayan Arslan, “Sosyal, kültürel hizmetlerin yanı sıra çevre düzenlemesi ve doğanın eko-sistemine de önem veren bir belediyeyiz. Bu nedenle kentte biriken çöp yığınlarının yarattığı görüntü kirliliği aynı zamanda kötü koku sonucu oluşabilecek haşere ve benzeri gibi böceklerin oluşmasını önüne geçebilmek için ihtiyaca binaen yeni çöp konteynırları satın aldık” dedi. Belediye sınırlarında daha önce 3 bin çöp konteyneri olduğunu, satın alınan yeni konterlerle de bu sayının 4 bine ulaştığına dikkat çeken Arslan, temel amaçlarının başta Akdeniz olmak üzere Mersin'i temiz tutmak olduğunun altını çizdi. Temizliğin ilk kuralının kirletmemek olduğunu vurgulayan Arslan, bununla birlikte halkın mağdur edilmesini engellemek istediklerini belirterek, bu noktada da vatandaşların çöplerini düzenli olarak konteynerlere atmasını ve belediye temizlik ekiplerine de yardımcı olmasını istedi. Arslan, kullanımı devam eden konteynırların da belediyenin modern yıkama araçlarıyla iç-dış yıkamasının yapıldığını, bakteri, mikrop ve haşere oluşumunu engellemek için kimyasallarla dezenfekte edildiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 17:11:04
Güncelleme :27 Mayıs 2010 Perşembe 09:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?